Kenyér, vaj, felvágottak, túrórudi, kifli, zsemle stb. mikortól?
Azért ha van időd olvasd el. Én biztos hogy a pár éves gyerekemnek sem fogok margarint adni nemhogy 7 hónaposan.
A margarint mindössze EGYETLEN MOLEKULA választja el attól, hogy MŰANYAG legyen:-(
A margarint a legolcsóbb olajból állítják elô, tekintve, hogy abból a szappanfôzéshez hasonlóan mindent kilúgoznak. Hátra marad egy természetellenes anyag, mely elveszítette elektromos töltését és Transfetti Acid néven ismeretes. Hogy megsűrűsödjön és ne tudjon megromlani, félig hydrogénezik, majd különbözô vegyi ízesítôk és színesítôk hozzáadásával vajhoz hasonlóvá teszik. Így készül a margarin, ami végülis egy élelmiszernek álcázott vegyi termék. A margarin négyféleképpen árt az emberi szervezetnek:
1. Ahol az elektromos töltés nélküli margarin a szervezetbe kerül, ott leállítja az anyag-cserét, és pangást okoz, így a legkülönfélébb szervi problémák állhatnak elô. Ekkor a
máj védekezésképpen felemeli a vér koleszterin tartalmát, hogy azzal a margarin káros hatását csökkentse.
2. Mivel a margarinnak nincsen elektromos töltése, ha az a koszorúérbe kerül, azt az érfal visszalöki, mivel nem tudja felismerni és a margari ott helyben le fog rakódni.
3. A margarin felborítja a superhormonok egyensúlyát, ennek következtében a Prostaglandin 2 és a Thromboxan 2 kerülnek túlsúlyba. Az elôbbi érszûkületet, a másik vércsomósodást fog elôidézni, ami elôrehaladott érelmeszesedés esetén szívinfarktust okozhat. A margarin tehát nem annyira szívbarát, mint ahogy azt hirdetik.
4. Végül a margarin kémiai rákokozó is lehet, ha az immunrendszer le van gyengülve 70% alá. Ezt Joanna Budwig Nobel díjas német biokémikus fedezte fel a múlt század végén.
Meglehetôsen ironikus, hogy a margarint azzal hirdetik, hogy nem tartalmaz koleszterint, aminek akkor sem lenne jelentôsége, ha azzal a margarin telítve lenne. A máj viszont védekezésképpen fel fogja emelni a vér koleszterin tartalmát,hogy a margarin káros hatásai ellen védekezzen. Ha valaki a konyhában letenne földre egy kis margarint, ahol az egerek vannak, csodálkozva lehet tapasztalni, hogy azok nem nyúlnak hozzá,mert érzékelik, hogy nem étel.
Felejtsük hát el margarint, még ha az olcsóbb is mint a vaj, és fogyasszunk vajat.
Margarint én sem adnék, de ezt elolvashatod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!