Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Anyatejes baba 5 hónapos...

Anyatejes baba 5 hónapos kortól hozzátáplálva?

Figyelt kérdés
Mindenhol azt olvasom, hogy nem szabad anyatejes babát, csak 6 hónapos kortól etetni, de a védőnő és a doki szerint is, mivel szépen fejlődik, és nagyobb a súlya, mi kezdjük korábban egy hónappal. Más is járt így? Mi a tapasztalat? Nem korai? Hogy sikerült a váltás?
2014. márc. 3. 09:26
 1/5 anonim ***** válasza:
5 hosan kezdtem...ezt làttam arany közèputnak.....8 hosan màr minden ki volt vàltva, 1 èves elmult, nincs olyan amit ne enne meg ès mèg cicike is van.
2014. márc. 3. 09:29
 2/5 anonim ***** válasza:
ha te ugy érzed korai ne tedd, bizz az anyai ösztönödben, pont ilyen esetekben súg jót. akkor sincs baj ha elkezded akkor sme ha nem. Ha neked meggyőződésed a 6 hónap tegyél ugy, én biztos megvárnám, de ezt minden anya maga dönti el. Sok babaánál azért kezdik el mert a gyerek majd kinézi a szájukból az ételt van akit meg még 6 hónaposan sme érdekel, egyszerűen nem érett még rá.
2014. márc. 3. 09:59
 3/5 anonim ***** válasza:

szia

az én babám is anyatejes.5.hónaptól kezdtem-én is ez láttam középútnak.ha már látod,hogy érdeklődik az étel után-és nem tolja ki a nyelvével,ha a szájába adod,akkor érett rá.7hónapos,mindent-és jól eszik,ami a korának megfelelő.nem bántam meg.most már csak reggel-és este lesz tej

2014. márc. 3. 10:27
 4/5 anonim ***** válasza:
Bőven itt az ideje. Fiam 3,5 hónaposan már hozzá volt táplálva, pedig anyatejes volt, de nem akartam, hogy később gondja legyen így időben elkezdtem.
2014. márc. 3. 10:39
 5/5 anonim ***** válasza:

Sztem barki barmit mond, Te latod legjobban a gyerek szokasaibol, mi a legjobb.

A vedönök, es alt. Magyaro-on 6 hotol javasoljak anyatejes babanal, de ha a csaladban allergia van, csak 7.-töl. Igy mi a 7.-ben kezdtük minden gyermekemmel, pedig itt meg a gyerekorvos is a 4. hotol javasolja, allergiaknal is. (Pontosabban nekem a nagyobb gyerekemnel mar a 2. hotol javasolta, mert akkor eppen visszaesett a sulya.) A nagyobb gyerekem nehezen fogadta el es keveset evett, anyatejet es minden mast, es egyeblent most is keves a tapanyagigenye. Pedig 6 hosan jött az elsö foga, es masfel evesen minden foga megvolt. A masodik gyerekem nagyon "jo evö", anyatejet, bebietelt es szilardat is sokat eszik. Elöször egyebkent "kinezte a szankbol" az etelt, anynira varta, megis visszalökte nyelvevel az elsö napokban - ebböl azt gondolom, h ez a "nyelvevel visszalöki" csak addig van, mig rajön az eves "technikajara" es nem azt jelenti, h meg nem erett ra. A masodiknak alig, hogy elkezdtem pl. zsemlet adni, megevett egy felet, 2 het mulva pedig egy egeszet (!), ped meg foga sem volt 10 honaposan, es mellette az 5 eves nagy szinte meg sosem evett ennyit egy etkezesre. :)

A fontos, h egeszsegesek, szepen fejlödnek, az orvos szerint is, semmi mas nem szamit! (A kis 2 hos sulyingadozas következö orvosi vizsgalatra rendbe is jött, szimplan anyatejjel, persze az orvos meg nem hallott ilyent.)

En nem azt vennem szempontnak, h nagy-e a sulya, hanem a sajar megfigyeleseidet: oda kell ültetni az asztalhoz minden evesnel es h erdeklödik-e, keri-e, utanozza-e a szajaval...stb.

2014. márc. 15. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!