Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » A megfőzött, leturmixolt majd...

A megfőzött, leturmixolt majd lefagyasztott csirkemellet hogyan adagoljátok? Mennyit főztök meg egyszerre és az mennyi ideig elég?

Figyelt kérdés

7 hónapos babámnak szeretnék tenni a zöldséghez. Ti hogy készítitek? Tesztek a főzővízbe zsiradékot, fűszert, bármit? Hogyan fagyasztjátok?

Köszi a tippeket!

2014. febr. 13. 15:14
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Én megfőzöm picit delikátos vízbe egy egész csirkemellet.

Vettem két nagyobb jégkocka adagolót. Abba adagolom miután leturmixoltam.

Ha éppen nem főzök más ételt neki előre akkor mikor kiveszem az adagot, egy kockányit teszek az ételébe.

Ha már van kész csirkemell kocka és főzök neki előre akkor bele turmixolom a főzelékébe. Nagyjából kiszámolom mennyi lesz pl egy tökből és annyi kockát. (6 adag, akkor 6 kocka husi)

2014. febr. 13. 15:23
 2/4 anonim ***** válasza:
Én felkockáztam a csirkemellet, és mélyhűtős zacskóba egyesével becsomóztam. Minden ételhez elővettem egy kockát, és együtt főztem a zöldségekkel. Volt, hogy olajban kicsit megpároltam főzés előtt, és használtam zöldfűszereket (petrezselyem, kapor főleg).
2014. febr. 13. 15:25
 3/4 anonim ***** válasza:

Én pároltam, zellerzölddel vagy petrezselyemzölddel ízesítettem, turmixoltam és jégkockatartóba tettem.

A zöldségeket is pároltam, mikor azok elkészültek (a "főzelék"), rádobtam egy, később két kocka husit, és mire az kiolvadt, lehűtötte a főzit :)

2014. febr. 13. 21:56
 4/4 anonim ***** válasza:
Én hetente készítek kb neki a fagyóba hús. Húslevest főzök magunknak, abba beleteszem az ő husiját is akkora darabokba hogy tudjam melyik az ővé, vagy pl szeletekbe. Ha megfőtt leturmixolom egy pici leves levével. Épp csak annyival, hogy a turmixgép könnyebben levigye. Utána jégkocka tartóba adagolom. Egy adag főzelékhez 2 kockát szoktam rakni. Amikor már majdnem kész a főzelékhez a zöldség akkor beleteszem a husit, és ott szépen kiolvad.
2014. febr. 15. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!