Mikor fog elfogadni bármi mást a tápszeren kívül? Nektek mikor fogadott el pl. gyümölcslevet?
Figyelt kérdés
Most lesz 5 hónapos a kislányom, tápszeres. Kb. két hete próbáltam neki barátnőm unszolására sárparépa-pürét (Ausztriában élünk és itt a zöldséggel kezdik a hozzátáplálást). Persze egyáltalán nem ízlett neki, fanyalgott, elfordította a fejét, nem is tartott sokáig a próbálkozásunk. Láttam az arcán az értetlenséget,hogy "miért bánt engem anya ezzel?" :D. Aztán másnap megint próbálkoztam, de egyértelmű volt a reakciója. Akkor vártam pár napot és inkább itthon reszeltem le almát és annak a levével próbálkoztam, finom édes volt. De természetesen ez sem kellett neki, mindet kiköpte. Most volt mindez kb két hete, gondoltam ma próbálkozzunk megint, almalével. De egyáltalán nem kell neki. Bevallom, én is így gondoltam, mert úgy láttam én is eddig, hogy nincsen még rá felkészülve. Most kicsit szégyellem, hogy nem a belső hangomra hallgattam, de meg is vagyok rémülve a kudarctól. Voltatok ti is így? Nagyon félek, hogy nem fog rendesen enni a kislányom, pedig eddig olyan ügyesen ette a tápszert. Ja és még valami: a vizet is gyűlöli, eddig a gyerekorvos tanácsára mindig több vízzel csináltam a tápszert, mert máshogy nem fogadta el.. Ma ivott egy nagyon picit mert azért néha próbálkozok, de hát nem nagyon akaródzik neki...2013. dec. 12. 16:39
1/8 anonim válasza:
nalam ugyanez volt. Mindent kiköpött meg tomblt mindket fiam aztan bevetettema a banant. a leveket nem nagyon tudjak emg meginni, szoval leturmixoltam egy banant es el is fogyott. Utana lassan amst is elfogadtak amikor rajöttek h a kajalas jo, de a banan sokaig a slager volt.
2/8 A kérdező kommentje:
Attól félek, hogy semmit nem fog megenni,pedig az alma és a répa is annyira finom volt.. :( Az arca valami feledhetetlen volt, én úgy érzem még nem érett az ételekre. De lehet akkor banánnal fogok próbálkozni, talán pár héten belül.
2013. dec. 12. 16:43
3/8 anonim válasza:
Az almához keverj kekszet, a sárgarépát sózd meg, és egy fél mokáskanálnyi cukrot tegyél hozzá A babák sem szeretik az ízetlen étel.
De először csak az egyiket add neki.
4/8 anonim válasza:
Szerintem ne sózd, ne cukrozd. A tápszerben sincs, mégis megeszi... Egyéb ételeket meg fogja enni anélkül is idővel. Én úgy vezettem be az ételeket (bár már 4 hónaposan), hogy alma levét vegyítettem anyatejjel. Így keverve itták cumisüvegből. Egyre nagyobb arányban volt benne gyümölcslé, aztán jött a pépes étel kanállal. Szerintem próbáld így. Az, hogy nem iszik vizet, csak tápit nálunk is gondot okozott a kisebbik fiammal. Mindig volt bent egy cumisüveg vízzel a tápi mellett is. Ha 2 kortyot volt hajlandó inni belőle, akkor annyit ivott, de naponta nem egyszer kínáltam vele, hanem rengetegszer. Pár hét alatt hozzászokott és elfogadta. Menni fog az, csak próbálkozz! És ne 2 hetente, hanem naponta. És jó egészséget!
5/8 anonim válasza:
en vagyok a bananos anyuka :D en is probltam ahogy a nagykönyvben van h higitom meg elsönek par csepp meg mittudomen, reszeltem vadul az almat, mindent, csak kiborult. A banant tenyleg probald meg nem tudom miert de csodat tett, a kisebbik utana megette a tapszerrel fellazitott krumplipüret is. cukrot meg sot tenyleg hanyagold szerintem is, nem kell meg 1 eves kora alatt azutan is mertekkel. Szeritnem azert jött be a banan mert az cukor nelkül is edes vlt es nem folyt egyböl a nyakukba mint az almale. En a banan utan felbuzdulva ugy döntöttem h nem pepecselek kövtkezö par nap mar ki is valtottunk egy etkezest, köv heten pedig mar ugy ettek midnent mint a kisangyal. (kiveve a hust az egy ideig tabu volt)
6/8 anonim válasza:
Én hígítottam neki az almalevet. 1/3 almalé 2/3 víz. Cumisüvegből kapta, hogy szokja az ízét. Az első pár kortynál így is fintorgott, de aztán ízlett neki.
Ha az almát nyersen nem eszi, megpróbálhatod először párolva adni neki.
Az a lényeg, hogy minél gyengébb legyen. Negyon érzékenyek a kis ízlelőbimbóik még ilyenkor. Én eleinte úgy vettem észre, hogy ami szerintem finom, az neki már az ehetetlen kategória, viszont az ilyen 'se íze-se bűze' dolgokat imádta.
Figyeld a babád jelzéseit és óvatosan próbálkozz tovább.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, szerintem megpróbálom kis tápszerrel és vízzel, mellette pedig próbálom a vízre is szoktatni!
2013. dec. 14. 22:36
8/8 A kérdező kommentje:
Sziasztok, képzeljétek, volt előre lépés! Karácsony körül pár napra leálltam az almalével, ugyanúgy fintorgás volt, alig tudtam pár kortyot belecsempészni a gyerekbe. Aztán Januártól megbontottam egy üveg babaételt, alma-barackot. Raktam bele kis tápszert, úgy kínáltam neki. Persze először azt is csak kiköpte, kinyomta a szájából, de tegnap óta eszi,kóstolgatja. Nagyon örülök, egyre többet eszik. Mindenkinek köszönöm a segítséget!
2014. jan. 4. 12:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!