Tegnap azzal fogadott az óvónő, hogy jól vagyunk-e, van-e valami baj otthon, mert a gyerek idézem "erősen fejezi ki az érzelmeit" és hisztis is volt?
Hát, van egy cuki óvónénid. Vigasztaljon a tudat, hogy nem vagy egyedül.
Nekünk is ilyen az egyik. Nemrég megkérdezte az egyik anyukát, hogy van-e vmilyen anyagi problémájuk, hogy nem fizetett be 2 havi csoportpénzt. (kemény 1200.-) A többi szülő előtt. Ez is szép volt. Ráadásul anyagilag egy tök átlagos családról van szó, csak éppen 4 tervezett gyerek van, és a 4 gyerekeseknél szerinte adódik, hogy tuti, hogy nem tudja kifizetni.
Vannak ilyen "tapintatos" óvónénik.
Saját példa: tegnap volt a karácsonyi ráhangolódás című foglalkozás az oviban. Nem tudtunk menni, mert én fodrászhoz mentem, nem értem volna vissza a gyerekért, így vittem magammal, stb. A gyerek előtt mondta, hogy jaj, anyuka úgy sajnálom, szegény gyerek lemarad róla, pedig olyan jó. Én meg vigasztaltam csóri gyereket. Mellékesen: 10 napja be volt írva az üzenőfüzetbe, hogy aznap nem viszem. Másik: ma visszahallottam, hogy sajnos vannak olyan szülök, akik azért nem hozták a gyereket erre a foglalkozásra, mert fodrászhoz mentek.
Vannak ilyen kedves, empatikus óvónénik, ne foglalkozz vele!
Mert egyéb ügyeket is bezsúfoltam arra a napra, amit nem tehettem máskorra. A lányom meg a fodrászt jegyezte meg, mert őt nem érdekli, hogy nekem bankba és orvoshoz kell menni.
Akkor a történetemből lejött, hogy szaranya vagyok, látom a pontozásból. A karácsonyi ráhangolódás pedig annyi, hogy bemennek a szülők a pici csoportszobába, és óriási tülekedések közepette vágsz, ragasztasz, rajzolsz. A fél csoport nem volt ott egyébként. Nehogy azt higgyétek, hogy én vmi fantasztikus dologtól fosztottam meg a gyerekem. (mellékesen pillanatok alatt megvigasztalódott azzal, hogy csillámtetkót csináltam neki) Na, mindegy.
kettes válaszolótól kérdezném,hogy miért természetes,hogy egy négy gyerekes nem tudja kifiztni a csoportpénzt?
akkor ne tervezzen négy gyereket,ha havi 600 ft nem jut csoportpénzre.később az iskolában sokkal többet kell majd fizetnie
azokból a dolgokból,amiket a csoportpénzen vesznek,az ő gyereke is részesül.akkor oldja meg,vagy ne vállaljon négy gyereket
a kérdésre válaszolva,nem más szülő előtt kellett volna kérdezni,de én örültem volna,hogy figyel a gyerekre,észreveszi,hogy máshogy viselkedik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!