Hogyan tudnék bármilyen ételt megszerettetni a kisfiammal? 13 hónapos és anyatejen él.
Hat hónapos korában kezdtem el kóstoltatni,de a rekord kb 10 kiskanál gyümölcs,ez is a héten történt és azóta semmi.
Már vasat meg vitaminokat írtak fel Neki,de egyébként semmi baja az orvosok szerint,csak ezekre szüksége van.
De ezeket nem olyan könnyű beadni Neki,van,hogy kihányja szegénykém.Előre is köszi a segítséget!
Kedves Kérdező!
Légyszíves írd meg, hogyan alakultak az evéssel kapcsolatos dolgok nálatok!
Sziasztok!
Először is elnézést mindenkitől,amiért nem jelentkeztem idáig!Mindenképpen le akartam írni a fejleményeket,talán segíthet valakinek es persze miattatok is!
Novemberben elmentem az orvoshoz sokadjára a problémánkkal es kértem a vérvételt!(Egy nagyon fontos dolgot kihagytam,nem Magyarországon élünk és ez végig megnehezítette a dolgokat)Eljutottunk vérvételre ahol az orvos már előre közölte,biztos hogy vérszegény a gyerek,mert látszik rajta.Meglett az eredmény és így fogalmazott 'nagyon nagyon nagyon vérszegény'!Bár nem ért meglepetésként,mégis sokkot kaptam,de a jó a rosszban az,hogy nem más betegség okozta hanem az,hogy nem evett.Írtak fel Neki egy újabb vaskészítményt,mert ugy próbáltam többet,de volt amelyiket nem tudtam megetetni vele,volt amelyiktől ment a hasa.Csodák csodája ezt megette,még ha nehezen is,de bent maradt!El kellett kezdenünk járni többféle szakemberhez,dietetikushoz aki receptekkel vasban gazdag ételek portfóliójával és mindeféle prospektussal halmozott el.Jártunk olyan helyre ahol azt nézték,hogy tud e nyelni rágni,hogyan viselkedik.Az egyik pillanatban még nem vettek komolyan,amásikban meg úgy kezeltek,mint egy fogyatékost!
A lényeg:a kisfiam kb. két hét múlva az IKEAban olyan cirkuszt csinált a hotdogért,mint előtte soha!Akkor elkezdett eszegetni!Boldog voltam,mert éhes volt és akart enni,viszont egyáltalán semmilyen pépeset,semmi babakaját,csak amit mi.Persze rágni nem tudott még,mert nem volt gyakorlata.Nagyon nehéz volt!Aztán viszonylag gyorsan fejlődött,ma már egész nagy falatokat eszik,amit meg is rág ha van ideje,ügyesen eszik egyedül,kiflit,kukit,nagyobb dolgokat.Elég sokféle kaját is eszik.Még egyenlőre szedi a vasat,áprilisban kell mennünk vérvételre.Nagy szép rózsaszín a kis füle a körömágya.16 hónaposan kezdett el járni,igazi 'rongy kutya' !Kicsit aggódok,hogy mi lesz,ha abbahagyjuk a vasat,de remélem nem lesz gond!Természetesen még mindig cicizik és továbbra sem áll szándékomban elvenni tőle,szüksége van rá,nem a tejre természetesen.Viszont igyekszem mindig rendes ételt adni előbb,nincs is gond vele.Másik problémánk viszont nem múlt el,hogy szinte minden hónapban beteg.Mindig ugyanaz,köhög,taknyos.Meg soha nem evett antibiotikumot,mindig meggyógyul anélkül.Itt nem is nagyon adnak,és azt állítják,hogy ez normális,hogy ilyen gyakran beteg,mert a tesója haza hordja.Szóval ez a helyzet nálunk és remélem már csak jobb lesz!
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!