Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Ti sózzátok a baba ételét?

Ti sózzátok a baba ételét?

Figyelt kérdés

6 hós a kisfiam, és már 4 hónapos korában elkezdtük a hozzátáplálást.

Ha főzök neki, nem teszek bele sót. Férjem mamája ledöbbent, hogy akkor milyen íze van annak? Mondom: zöldség íze! Szerinte szüksége van a babáknak a sóra.

Szerintetek?

Előbb utóbb tudom, hogy adnom kell neki, mert a mi kajánkban is van, de így is mindent belapátol, akkor nem láttam eddig szükségét.

2013. okt. 22. 13:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
68%

Meg kell ismertetni bizonyos fűszerek ízével, de csak mértékkel.

Ami azt jelenti, hogy épp raksz bele az ételbe.

Ráadásul jótékony hatásuk is van, így bátran használd őket.

A gyerekek is szeretik az ízeket, hiszen a terhesség során is találkoztak már velük. :)

2013. okt. 22. 13:13
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én nem sóztam neki ennyi idősen. Olyan 8-9 hónaposan kezdtem el azt, hogy kivettem a mi levesünkből a zöldségeket, akkor találkozott először fűszerekkel...
2013. okt. 22. 13:17
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem sózom az ételét pedig már 11 hónapos.

Nagyon finomak a főzelékei így, hogy az ételek valódi ízét érezni benne.

Én sem eszek nagyon sósan, de ha olyan levest főzök amiből adni akarok neki zöldséget, akkor még kevesebb sót teszek bele és csak azután ízesítem végleg amikor már kiszedtem belőle a lányomnak szánt főtt zöldséget.

2013. okt. 22. 13:19
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

3-as vagyok

Még annyi, hogy a fűszerezés nem egyenlő a sózással.

Gyakran használok fűszereket a babaételbe (fahéj, zeller, petrezselyem, hagyma stb.), ez bőven elég.

2013. okt. 22. 13:21
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
nem
2013. okt. 22. 13:31
 6/11 anonim ***** válasza:
67%

6 hósan nem sóztam neki, de 8 hónapos korában egy picike jódozott sót már tettem a főzelékbe. Nem agyonsóztam, csak épphogy legyen valami íze.

"szükség" nincs a sóra, de azért jó, ha van néha egy pici íze az ételnek.

2013. okt. 22. 13:36
 7/11 anonim ***** válasza:
67%
Akkor kezdtem sózni, amikor már húst is adtam neki.
2013. okt. 22. 13:39
 8/11 A kérdező kommentje:

fahéjat már én is tetten az alma-körte kombinációba, az ízlett neki. Volt, hogy hagymát is tettem a zöldséghez.

De akkor még ráérek sózni.

2013. okt. 22. 14:55
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
7.5 hónapos,nem sózok neki még semmit,mert így is megeszi a főzeléket,gyümölcsöket.Az anyósom (akit egyébként nagyon szeretek) így is folyton hüledezik,hogy milyen étel az ilyen,nincs is íze..Pedig meg szoktam kóstolni,1-2 nagyon finom só nélkül is.
2013. okt. 22. 15:22
 10/11 anonim ***** válasza:

Én teszek a főzelékébe egy csipet sót.

Most lesz 9 hónapos.

2013. okt. 23. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!