A baba minden üveges bébikaját utál, mit tegyek?
Főzz neki te! Nem nagy ördöngösség, és lehet hogy jobban ízlene neki.
De az is lehetséges, hogy egyszerűen még nem áll készen a hozzátáplálásra, az új ízekre. Ebben az esetben várj pár hetet, majd kezd el újra a kóstoltatást. Nyugi, nem hajt a tatár, picike még, nem baj, ha csak tápszert eszik akár féléves koráig vagy kicsit tovább.
Az én lányom 10 hónapos, és még mindig a tápszert részesíti előnyben. Eszegeti az ételeket, de nem nagy mennyiségeket. 4 hónapos korában egyáltalán nem fogadott el mást a tápszeren kívül, és ez egészen 7 hónapos koráig így volt. Aztán egyik napról a másikra elkezdett eszegetni, és bár lassan, de haladunk.
A lényeg, hogy ne erőltess semmit, ha igényli majd a szilárd ételt, enni fogja, hidd el!
Az enyém 7 hónapos és nem eszi meg,csak ha megsózom. :(
3 hónaposan almapürével kezdtem, ma már mindent megeszik.
A védőnőm idegrohamot kapott, amikor mondtam neki,
de szerintem a mértékletes sózásra szüksége van az emberi testnek.
Főzz neki! Az enyém se eszi az üvegeset. :)
Egy csomó variációt kitalálhatsz, finommá teheted, simán meg fogja enni szerintem! :))
1. 4 hónaposan még ne tápláld hozzá.
2. Főzz neki magad, az üveges bébiételek borzalmas ízűek és drágák
3. Soha ne sózd, cukrozd a baba ételét!!!
Csak tápos babát is elég 6 hónaposan hozzátáplálni.
A kérdésre válaszolva, főzz neki. Ne aggódj, a 3 vesem, hiába próbálkoztam, eddig összesen nem evett meg egy üveg bébiételt sem (pedig néha, ha elmentünk vhová, milyen jó lett volna csak simán felbontani...)
Miénk azt nem igazán eszi amit én főzök:)
Kóstolta már a sütőtökös bébikajákat? Azt imádta mindig.
off-olom a kérdést, elnézést!
Ugyan már mekkora hülyeség ez hogy nem lehet sózni és cukrozni ( ésszel) a babaételt. Hát kóstolja már meg egy-két ilyen elvetemült ősanya az ételt milyen szörnyű.
Nem tudom azt látták-e ugyan az ilyen hozzászólók hogy az üveges bébiételekben is van só illetve cukor.
Sőt! Én még petrezselymet, fahéjat, fokhagymát stb-t is használok ha az az étel megkívánja. Igaz, ezeket nem 4 hónaposan kezdtem el adni, de ahogy egyre nagyobb lett úgy kezdtem el ízesíteni az ételeit.
Szó szerint falja a főztömet.
Az ég világon semmi rosszat nem teszek, és semmi baja nem lesz attól hogy nem íztelenül főzöm az ételeit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!