Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mikor eszik a hat hónapos...

Angyalka0007 kérdése:

Mikor eszik a hat hónapos baba egy nap?

Figyelt kérdés
Kisbabám most hat hónapos és már elkezdtük a hozzátáplálást, őszibarackot, burgonyát, sütőtököt, sárgarépát kap, majd lassan jön a husi is. A kérdésem ti hányszor etetitek a babát, és mikor mit adtok neki. mi most eszünk reggel 8 kor, majd 4 óránként délben, négykor, este 8 kor és éjjel is egyszer. Azt nem tudom kell -e tízórai, és uzsonna, és azt mikor adjam neki, mert gondolom az nem jó ha 2 óránként kap enni. Reggel még a tápszert sem nagyon eszi meg, de utána 90-100 gr -ot eszik a gyümölcsből, vagy zöldségből.Délelött vagy reggel adjak neki gyümölcsöt és ebédre zöldséget, vagy lehet keverni is?

2013. okt. 17. 09:47
 1/4 anonim ***** válasza:

reggel 6-7 tápszer,10kor gyümi,délbe főzelék,4kor vagy maradék főzelék vagy gyümölcs,este 7-8 tejpép.éjjel nem kel

nyugodtan adhatsz neki 2 óránként enni,a gyümölcs nem tart náluk olyan sokáig.

2013. okt. 17. 10:04
 2/4 Barbiii1987 válasza:

Az én kislányom, 6 és fél hónapos sajnos 3 hónapos kora óta tápszeres. Nálunk így alakul a napirend:

06:00-kor 180 ml tápszer

10:00-kor 170 ml Sinemil és ehhez adok neki változatosan gyümit+keksz

13:00-kor 170 ml Főzelék ő már eszik csirkét és pulykát.

17:00-kor 170 ml Hipp kekszes tejpép

21:00-kor 140 ml Tápszer

Neki azért adok uzsonnára tejpépet mert van amikor éjszaka is felkel enni mert nem lakik jól. Meg persze jön a foga és sajnos emiatt is van amikor felkel. A napirend nem mindig ilyen pontos és vannak olyan napok amikor nem nagyon eszik de általában így szokott enni. Szerintem reggel tápszert adj neki, nagyon fontos a 500 ml tejalapú táplálék nekik de ha nem akarja megenni reggel a tápszert szerintem adhatsz neki tejpépet. Ha azt szívesebben megeszi.

És ezeket a zöldségeket kapja: Sütőtök, répa, cékla, burgonya, néha brokkoli

Gyümölcs: Őszibarack, alma, szilva, körte, meggy

Hús: Csirke, pulyka

És ezeket keverem szoktam neki pl ebédre barack körte pulyka, meg a többit de inkább zöldséggel kapja.

Remélem tudtam segíteni :)

2013. okt. 19. 13:18
 3/4 A kérdező kommentje:
Megkérdezhetem hány kiló a babád? Jónak tűnik a napirendetek, lehet hogy kipróbálom.
2013. okt. 27. 06:30
 4/4 Barbiii1987 válasza:
7 kiló, 3 és féllel született. Ő nem hízott olyan nagy ütemben volt amikor csak a minimálisat valamikor többet változó :) örülök, hogy tudtam segíteni.
2013. nov. 4. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!