Mikor eszik a hat hónapos baba egy nap?
reggel 6-7 tápszer,10kor gyümi,délbe főzelék,4kor vagy maradék főzelék vagy gyümölcs,este 7-8 tejpép.éjjel nem kel
nyugodtan adhatsz neki 2 óránként enni,a gyümölcs nem tart náluk olyan sokáig.
Az én kislányom, 6 és fél hónapos sajnos 3 hónapos kora óta tápszeres. Nálunk így alakul a napirend:
06:00-kor 180 ml tápszer
10:00-kor 170 ml Sinemil és ehhez adok neki változatosan gyümit+keksz
13:00-kor 170 ml Főzelék ő már eszik csirkét és pulykát.
17:00-kor 170 ml Hipp kekszes tejpép
21:00-kor 140 ml Tápszer
Neki azért adok uzsonnára tejpépet mert van amikor éjszaka is felkel enni mert nem lakik jól. Meg persze jön a foga és sajnos emiatt is van amikor felkel. A napirend nem mindig ilyen pontos és vannak olyan napok amikor nem nagyon eszik de általában így szokott enni. Szerintem reggel tápszert adj neki, nagyon fontos a 500 ml tejalapú táplálék nekik de ha nem akarja megenni reggel a tápszert szerintem adhatsz neki tejpépet. Ha azt szívesebben megeszi.
És ezeket a zöldségeket kapja: Sütőtök, répa, cékla, burgonya, néha brokkoli
Gyümölcs: Őszibarack, alma, szilva, körte, meggy
Hús: Csirke, pulyka
És ezeket keverem szoktam neki pl ebédre barack körte pulyka, meg a többit de inkább zöldséggel kapja.
Remélem tudtam segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!