A kókuszliszt átverés csak?
Én még ilyenről nem is hallottam.
Egyébként én már mind a 2 gyerekemnek liszttel sűrítettem a kis ételüket.Persze rántással, mert a sima fehér liszt pirítatlanul nehezen emészthető.Vagy simán krumplival.
Én amíg külön főztem a lányomnak, addig nem sűrítettem semmivel e főzelékét, csak megpároltam a zöldségeket és turmixoltam.
10 hónapos kortól kapott a mi kajákból, ha olyat ettünk, akkor pedig liszttel, zabpehelyliszttel vagy keményítővel csináltam a főzeléket, mint egyébként is szoktam, a fűszerezésre figyeltem egyedül ilyenkor...
Szerintem nem kell ekkora feneket keríteni ennek. Persze ha Ti ilyen ételeket esztek egyébként, akkor hajrá...egyébként még nem is hallottam ezekről a lisztekről, de nem is vennék, pedig úgy gondolom elég modern/reform konyhát tartok fenn, kókuszzsír, stb...
Sinlacot, sinemilt se használtam soha ilyen célokra...
Egyébként mi a baj a liszttel, gluténérzékeny a pici?
Te jó Isten!!!Váltsál orvost!!!
Volt 1 év, amikor 1 év alatt "betiltották" a glutént, de érdekes módon abban az évben megugrott a gluténérzékenyek száma..aztán gyorsan átmódosították arra hogy 4-7 hónap között kötelező bevezetni!!
Azért ez nem játék, még is játszanak az emberrel..aztán mikor a gyerek gluténérzékeny lesz, és 1500Ft-ért kell neki gluténmentes lisztet venni azzal már nem foglalkoznak.
Mind 2 gyerekem már 4 hónaposan kapott napi fél HT kekszet, hol anyatejjel, hol tápszerrel vagy valamilyen gyümölccsel.
Jajj, a dokid tényleg nagyon le van maradva, ezt az ajánlást már évekkel ezelőtt visszavonták, mert pont hogy több lett tőle a gluténérzékeny :(
www.ogyei.hu/upload/files/Gluten_konszenzus.doc
" a 4. élethónap (119 nap) előtt bevezetett glutén növeli a coeliakia kockázatát (9, 14)
a glutén bevezetésekor folytatott szoptatás jelentősen csökkenti a coeliakia rizikóját és a glutén bevezetése után még folytatott szoptatás a coeliakia rizikó szempontjából további kockázatcsökkenést eredményez (10,11,14)
a glutén nagy mennyiségben történő bevezetése növeli a coeliakia rizikóját (12)
a 7. hónapban és azután bevezetett glutén növeli a coeliakia rizikóját (9, 13)"
"A glutén bevezetését a hazai szakmai protokoll az ESPGHAN ajánlással összhangban a 4.hónap előtt korainak, a 7.hónaptól vagy az után számítva későinek tartja. „Glutén tartalmú szolidokat 4 hó előtt semmiképp nem, 7 hó előtt azonban mindenképp fokozatosan be kell vezetni, lehetőség szerint, amíg a csecsemő szopik (a legújabb ismeretek szerint ez csökkenti a coeliakia, a diabetes mellitus és a búzaallergia kockázatát)."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!