Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mi a véleményetek a kecsketejr...

Mi a véleményetek a kecsketejről tehéntej helyett?

Figyelt kérdés
3 hós a babám, akik csak az allergiát szajkózzák, kérem ne írjanak. Kíváncsi vagyok, ki mikor próbálta, milyen higításban.Állítólag nagyon hasonlít az összetétele az anyatejhez.
2013. okt. 19. 17:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Van olyan hogy nem egyből jön ki az allergiás reakció hanem pár év múlva na akkor majd lehet venni a drágább tejérzékeny cuccokat és megköszöni majd az anyukájának a kecsketejet..én nem értem egyesek miért írtóznak a tápszertől!A mai tápszerek már nem azok a mű vackok amitől híztak a gyerekek 20 évvel ezelőtt.
2013. okt. 20. 12:04
 12/15 anonim ***** válasza:

Az én fiam 6 hónapos kora óta kecsketejet kap.Most egy éves és már természetesen rengeteg mindent eszik,így nincs gond a vérképével sem.

Persze nyilván mások szemében elítélendő,amit csinálok,de nekem meg az a meglátásom,hogy inkább igya a tejet,ami mégis csak egy természetes eredetű táplálék,mint a tápszert,ami egy mesterségesen előállított valami.

Manapság annyira "divatos" a bio életmód,mindenki arra törekszik,hogy minden mesterséges dolgot kiiktasson az étrendjéből,sőt még a tisztítószerek helyett is ecetet meg citromlevet használnak.

Akkor kérdem én,miért pont a csecsemőket eteti mindenki mesterséges anyaggal??

2013. okt. 20. 13:29
 13/15 anonim ***** válasza:

12-es. Egy elméleti kérdés:

Akkor miért nem szoptattad? Vagy ha elapadt, akkor miért nem kerestél egy anyukát, aki tud adni anyatejet? Ha neked ennyire fontos a bio-ság, és természetesség, akkor miért nem tettél meg mindent azért, hogy női tejet kapjon?

Sok egészségtudatos, oltás és gyógyszerellenes, "bio-anyukát" ismerek, de mindegyik sokáig "mindenáron" szoptatott, pedig nem mindegyiknek volt sok teje, csak erőltették (mondjuk volt hogy csak éppenhogy volt annyi mennyiség, amitől még azért nőtt a gyerek).

A kecsketej mitől természetes egy embercsecsemőnek?

2013. okt. 20. 15:15
 14/15 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok ilyen bio mániákus,csak egy példát írtam.

Egyébként,6hónapos koráig szopott a babám,de sajnos ekkor már nem volt elég tejem,nem gyarapodott eleget a kicsi súlya,ekkor kezdtem el kecsketejet adni neki.

Én nem Magyarországon élek és itt nálunk sajnos nincs lehetőség ilyenre,hogy más anyukáktól kapjon a baba anyatejet,ha a saját anyja nem tudja már szoptatni.

Ekkor már elég sokmindent evett a babám,mert 4 hónapos korában kezdtem hozzátáplálni.Mindent összegezve úgy gondoltam,hogy a kecsketej megfelelő táplálék lesz számára,amellett,hogy jónéhány fajta gyümölcsöt és zöldséget is kapott már ekkor,így nem alakult ki vérszegénység sem nála.

Én nem ítélem el azokat az anyukákat sem,akik tápszert adnak a babájuknak,csak azt nem értem,amit már az előző hozzászólásomban is megfogalmaztam,mivel a mai divatos táplálkozási szokásokba szerintem nem illik bele a tápszer.

Lehet,hogy én tévedek,de bennem egy olyan kép él a tápszerekről,hogy egy anyatejet utánozni próbáló dolog,én ebből valami nagyon mű dologra asszociálok.Nekem kb olyan,mintha összehasonlítanánk az otthon facsart narancslevet a bolti narancsos italporral.

Azt,hogy természetes,azt meg úgy értettem,hogy természetes anyag,azaz nem mesterséges körülmények között lett előállítva,mint pl a tápszer.

2013. okt. 20. 21:54
 15/15 anonim ***** válasza:
Bocsánat,az előző hozzászólásomban elfelejtettem odaírni,hogy a 12-es válaszoló voltam :)
2013. okt. 20. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!