Mi a véleményetek a kecsketejről tehéntej helyett?
Az én fiam 6 hónapos kora óta kecsketejet kap.Most egy éves és már természetesen rengeteg mindent eszik,így nincs gond a vérképével sem.
Persze nyilván mások szemében elítélendő,amit csinálok,de nekem meg az a meglátásom,hogy inkább igya a tejet,ami mégis csak egy természetes eredetű táplálék,mint a tápszert,ami egy mesterségesen előállított valami.
Manapság annyira "divatos" a bio életmód,mindenki arra törekszik,hogy minden mesterséges dolgot kiiktasson az étrendjéből,sőt még a tisztítószerek helyett is ecetet meg citromlevet használnak.
Akkor kérdem én,miért pont a csecsemőket eteti mindenki mesterséges anyaggal??
12-es. Egy elméleti kérdés:
Akkor miért nem szoptattad? Vagy ha elapadt, akkor miért nem kerestél egy anyukát, aki tud adni anyatejet? Ha neked ennyire fontos a bio-ság, és természetesség, akkor miért nem tettél meg mindent azért, hogy női tejet kapjon?
Sok egészségtudatos, oltás és gyógyszerellenes, "bio-anyukát" ismerek, de mindegyik sokáig "mindenáron" szoptatott, pedig nem mindegyiknek volt sok teje, csak erőltették (mondjuk volt hogy csak éppenhogy volt annyi mennyiség, amitől még azért nőtt a gyerek).
A kecsketej mitől természetes egy embercsecsemőnek?
Én nem vagyok ilyen bio mániákus,csak egy példát írtam.
Egyébként,6hónapos koráig szopott a babám,de sajnos ekkor már nem volt elég tejem,nem gyarapodott eleget a kicsi súlya,ekkor kezdtem el kecsketejet adni neki.
Én nem Magyarországon élek és itt nálunk sajnos nincs lehetőség ilyenre,hogy más anyukáktól kapjon a baba anyatejet,ha a saját anyja nem tudja már szoptatni.
Ekkor már elég sokmindent evett a babám,mert 4 hónapos korában kezdtem hozzátáplálni.Mindent összegezve úgy gondoltam,hogy a kecsketej megfelelő táplálék lesz számára,amellett,hogy jónéhány fajta gyümölcsöt és zöldséget is kapott már ekkor,így nem alakult ki vérszegénység sem nála.
Én nem ítélem el azokat az anyukákat sem,akik tápszert adnak a babájuknak,csak azt nem értem,amit már az előző hozzászólásomban is megfogalmaztam,mivel a mai divatos táplálkozási szokásokba szerintem nem illik bele a tápszer.
Lehet,hogy én tévedek,de bennem egy olyan kép él a tápszerekről,hogy egy anyatejet utánozni próbáló dolog,én ebből valami nagyon mű dologra asszociálok.Nekem kb olyan,mintha összehasonlítanánk az otthon facsart narancslevet a bolti narancsos italporral.
Azt,hogy természetes,azt meg úgy értettem,hogy természetes anyag,azaz nem mesterséges körülmények között lett előállítva,mint pl a tápszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!