Az orvosnő fel irt Beba sinlac rizs és szentjánoskenyérmag alapú pépet Bifidusszal mennyi almát reszeljek bele a 4 hónapos babámnak?
Ha még nem is kóstolta az almát, akkor egyelőre én a sinlaccal kezdeném csak. Azt adj neki gyümölcs nélkül (tápláló és finom édes íze van). Szerintem várj még pár hetet a hozzátáplálással, és először csak 1-2 kiskanál almalével kezdj. Pár napig azt add, növeld naponta 1 kiskanállal az adagot. Ha megszokta az ízét, nincsenek tőle emésztési gondjai, akkor reszelhetsz az almaléhez egy kis pépet.
Az én babám nem szerette az almát, mi pár nap almával próbálkozás után őszibarackkal folytattuk, azt imádta.
A lényeg, hogy mindent fokozatosan kell bevezetni, nem kell sietni.
akkor először almalé, majd reszelt alma kóstoltatás, vagy a sinlac kóstoltatás, szóval először csak az egyiket. Ha nincs gond, másnap már lehet többet is. Pár nap után kóstoltasd a másikat, azt is ugyanígy, ha egyikkel sincs gond, keverheted a kettőt. Az rémlik, van ajánlás a dobozon gyümölcsre
Én gyümiből szoktam kb 100 ml-t, 30-40 sinlac-kal, tehát összesen 140 ml körül eszik meg, de tegnap már többet is evett a babám (6 hós)
De ezzel nem érsz el "gyors" eredményt, ha nem sikerül gyakrabb szoptatással szaporítani a tejed, akkor kénytelen leszel tápszerrel pótolni amikor szükséges.
Én sem adnék almát. (3 gyerekemből egyiknek sem ízlett az alma elsőre).
Én megkérdeznék egy szoptatási tanácsadót, ha 4 hónapig volt elég anyatejed, akkor ezután is lesz, csak valamit változtatni kell majd a szopási szokásokon.
Ha végképp nem jön össze, akkor tápszeres kiegészítés 6 hónapos koráig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!