Szerintetek mennyire helyes, ha egy kisgyerek nem kéri a levest, akkor nem ehet semmit, de semmit?
Ezzel csak az a baj, hogy megutálhatja egy életre az egész étkezéssel kapcsolatos herce hurcát.
Persze ez nem törvényszerű, de sok felnőtt emlékszik, hogy gyermek korában a szüleinek milyen "heppjei" voltak étkezésnél.
Például nem kap inni evés közben, nem állhat fel amíg meg nem eszi, nem kap mást hanem éhes marad, stb.
Sok felnőttől hallottam ilyen történetet, szóval általában az emberben egy életre nyomot hagy, az már egy másik dolog, hogy pozitívumként vagy negatívumként marad meg benne.
Meg én úgy gondolom, hogyha a felnőttnek "joga van" nem enni azt amit nem szeret, akkor én spéci a gyereknek is megadnám ezt a lehetőséget.
És itt direkt nem azt írtam, hogy azt egyen amit szeretne (például egész nap édességet enne), de az szerintem nem jó, ha olyat kell ennie amit nem kíván.
De ez csak az én véleményem.
Ha ennyire durván csinálja, sùlyos étkezési zavarai lehetnek ebbõl késõbb.
Egy ekkora gyereknek még nagyon sokat változnak az étkezési szokásai, de ezzel rettentõ rosszat tesz, aminek valószínûleg késõbb súlyos következményie lesznek.
Nagyon sajnálom azt a kisgyereket :(.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!