MIkortól adtok jó darabos ételt a babátoknak?
Én sem mertem elősször a lányom kezébe adni az ételt, mert féltem hogy egy nagyobb darab véletlenül beszalad és magakad torkán. Viszont a dmben lehet kapni etetőhálót amibe bármilyen gyümölcsöt vagy zöldséget beletehetsz és a baba elrágódhat rajta. Szerintem nagyon ötletes, mert a baba elkezdi megtanulni az önálló evést, de nem kell aggódni a fulladásveszély miatt. A lányom imádja, nem győzöm újratölteni. :-)
Én azért nem turmixolnék mindent....
Nem jó, ha a teljesen pépeseket szokja meg,pusztán azért mert nincs foga.Ha hozzászoktatod később sokkal nehezebb lesz!!
Én úgy csinálom, hogy villával töröm szét a megfőtt zölsdéget,így maradnak benne apró darabok,amiket simán le tud nyelni és olyan puhák hogy a nyelvével,ígyével szét tudja nyomni!Ennek az az értelme,hogy nem csak nyeln i kell,hanem picit dolgozni is vele,így igaz még nincs foga de a rágó mozdulatot már tudja.
Kemény dolgokat viszont azért nem jó még adni(pl alma)mert az első fogaival tépni már tud,így nagyobb falat a szájába kerülhet!
én fiam 8,5 hónapos a villával megtört dolgokat szépen eszi!
nagyobbik fiamnál is így csináltam,soha nem volt semmi baj a darabos dolgokkal,fokozatosan megtanulta, 14 hónaposan a borsófőzeléket már nem kellet neki törni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!