Mikor adtatok darabos ételt babátoknak, és mivel kezdtétek?
Nem a fogak számától függ.
Először olyat adj neki, amit könnyen szét tud majszolgatni a szájában, pl. karikára vágott banánt.
Én is banánnal kezdtem, amikor 6 hónapos volt a cicám.
Annyit csináltam, hogy villával nyomkodtam össze, darabosra. Próbáltam előre a kis fogaihoz adni nagyon keveset, édes elrágcsálta, tetszett neki :)
Azóta is így eszi, persze már nem ennyire óvatosan. Egyébként erős az ínyük is, azzal is tudnak "rágni" ilyen puha dolgokat.
Én már az elején sem turmixoltam, csak reszeltem az almát.Érdemes beszerezni egy kimondottan babáknak való, "hajó" formájú reszelőt.A közepén lehet reszelni az almát,de nem folyik ki a másik oldalon, hanem oldalra,folyik a leve,a gyűjtő részbe.Ilyen:
Ezzel nem lesz "szálas" az alma mint a sima reszelővel,de nem is totál pépes.
A banán a másik jó gyümi, csak villával nyomd szét,hogy maradjanak benne kisebb darabok,amit az ínyével, nyelvével szét tud nyomni.
Igazából az a lényeg, hogy az étel textúrája legyen más,tehát ne totál pépes, ha ezt megszokja,akkor később sem lesz baj a nagyobb darabokkal.
Kisfiam 4 hónapos korától kap mást is a tejen kívül,soha nem turmixoltam,ez soha nem volt baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!