Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Babátoknak egy éves kor után...

Babátoknak egy éves kor után milyen tejet adtatok (1,5 vagy 3,5)?

Figyelt kérdés
2013. júl. 29. 16:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
2,8 hígítva.
2013. júl. 29. 18:18
 2/11 A kérdező kommentje:
köszi
2013. júl. 29. 18:57
 3/11 anonim ***** válasza:

3,5.

Aki adja a gyerekének a benne lévő vitaminok és enzimek miatt a minél inkább "eredeti" tejet javasolják. Ezt lehet persze higítani.

Unokatesóm amerikában él, ott 3 éves korig csak 3,5 -et javasolnak, de az ugye ott van. :-)

Itt meg a minap azt olvastam, hogy 2 éves korig jobb ha kerüljük a tejet.

2013. júl. 29. 19:22
 4/11 anonim ***** válasza:
2,8-ast eleinte hígítva,majd rendesen.
2013. júl. 29. 21:58
 5/11 Bartichello válasza:
Nem iszik tejet nálunk a lányom abszolute
2013. aug. 1. 09:09
 6/11 annamari69 ***** válasza:
A tej egyáltalán nem egészséges, az egyik legallergénebb, ha bármi baja van a kicsinek, az első, amit az orvos mond, hogy tejet, húst ne adj neki, diéta gyanánt. A fülgyulladás pl. egészen jó összefüggésben van a tejfogyasztással, ugyanakkor a későbbiekben a (vese)kőképződésnek is kedvez (persze, aki hajlamos rá). Én egyik gyerekemnek sem adtam (18, 16, 14 évesek), most néha isznak, pl. kakaót, de nem jellemző (2-3 havonta egyszer), és nem is különösebben kérik, hogy vegyünk. Ez teljesen egyéni vélemény, nálunk bevált (a kötelező oltásokon kívül nem láttuk a gyerekorvost, tehát sosem hiányoztak oviból, iskolából...), persze mindenki úgy eteti a saját gyerekeit, ahogy jónak látja.
2013. aug. 2. 06:41
 7/11 Barbi840110 válasza:
88%

Szia!

Nekem 12 hetesen elment a tejem, kislányom 1 hónapig kapott tápszert, de mellette már elkezdtem átszoktatni az általam készített kajára! Én 2,8-as tejjel kezdtem, nem hígítottam. (főtt répa,krumpli,stb és ez tejjel összeturmixolva). Semmi baja nem volt a tejtől , a tápszert meg azonnal kihányta. Többször vettünk neki kecsketejet is, akkor mindig megugrott a súlya :) Azt mondják a kecsketej olyan, mint az anyatej!

Szóval szerintem nyugodtan adj neki tejet hígítás nélkül! De ha bizonytalan vagy, kezd kicsit felhígítva és fokozatosan térj át arra, hogy nem hígítod!

2013. aug. 2. 07:51
 8/11 Nyunya85 ***** válasza:
Én is ugyanúgy, mint az előző. 2-3 hónapos kortól adtam a tejet, amilyen éppen volt otthon. Bár nálunk inkább a zsírosabb fogy. Semmi bajuk nem volt sem akkor sem most. Tápszer nagyon luxus dolog egy 1 éves gyereknél. Amint kinől a foga lehet etetni. És nem csak tej létezik innivalónak, gyümilé, szörp, víz, tea. És emellett a tej.
2013. aug. 4. 10:38
 9/11 A kérdező kommentje:

Az én babám is eszik már mindent.Csak a tejet még igényli elalvások előtt.A tápszer nagyon drága eddig azt kapta,de már úgy gondoltam,hogy rendes tejet is simán ihat. 2,8-as tejet kap hígítás nélkül pár napja nincs tőle semmi baja.

Köszönöm a válaszokat!

2013. aug. 5. 11:58
 10/11 anonim ***** válasza:
Anyatejet:
2013. aug. 7. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!