Ti hogyan adtatok először csirkehúst a babátoknak?
Én külön főztem nagyon sokáig neki, és a zöldségeket pároltam, párolóbetétes lábasban, a husit pedig csak simán ízesítés nélküli vízben főztem meg.
A zöldség, hát éppen ami aktuális volt ősszel, sütőtök- krumpli-husi, répa-krumpli-husi, stb. Nagyon mást még akkor nem is lehetett ennie szerintem, petrezselyem, cékla, gesztenye...hát ezeket lehet variálni krumplival. Néha raktam bele neki párolt almát is, mert sokáig nem nagyon volt odáig a zöldséges kajákért. És természetesen turmixoltam az összetevőket, és hogy ehető állagú legyen, öntöttem hozzá egy kis vizet, amivel párolódott a zöldség, vagy babavizet, ha hűteni is akartam, mert már kaja idő volt. 2 napi adagot főztem meg egyszerre, a fele ment a hűtőbe miután kihűlt.
Én nem fűszereztem neki soha, se só, semmi, mert ha párolod, akkor nagyon finom íze marad a zöldségnek. Akkor evett először fűszeres kaját, amikor először evett a mi kajánkból néha-néha 10 hónapos kortól.
Én utána kezdtem bele rakni olajat is, amikortól husit is kapott.
Remélem mindenre válaszoltam :)
Köszönöm a válaszokat! Akkor mondjuk ha almával vezetem be, az nem baj, ugye? Csak mert ami nem édes vagy savanykás azt egyszerűen nem eszi. A "legízetlenebb" kaja amit eddig evett az a sütőtök-brokkoli volt és fintorgott ezerrel. A krumplis kajákat nem eszi, most próbáltam a rizses változatokat, azt megette. Csak félek, hogy pl rizs-alma-husi meg fogja fogni a hasát. Szerintetek?
Szerintem az olajat külön fogom bevezetni, nehogy vmi baj legyen. Az olaj amúgy hogyan hat a béltendszerre? Lazít, vagy fog?
Bocsi a sok kérdésért, de jól akarom csinálni. :)
Ment mindenkinek a zöld kezecske!
Hát én simán beleraktam kezdetben a hús mellé a gyümölcsöt, egyébként miután bevezettem a húst, onnantól ette meg csak tisztán a zöldséges kajákat, gyümi nélkül. Egyébként meg rengeteg húsos-gyümölcsös bébikaját lehet kapni, szóval lehet hogy testkontroll meg egyebek, de azért ha egyébként nem eszi meg, akkor valahogy muszáj megoldani.
Az olaj egyébként inkább hajt, mint fog, de szerintem semmit nem fog okozni, hiszen összesen egy kiskanállal kell beletenni az egész főzelékjébe, annak érdekében, hogy a zsírban oldódó vitaminok fel tudjanak szívódni. Ha aggódsz, akkor vezesd be 2 nap különbséggel, de nem gondolnám, hogy bármi baja is lehet ettől...
2. válaszoló voltam aszt hiszem :)
Krumpli-repa-brokkoli-husi. Paroloban megparolva, botmixerrel puresitve. Semmilyen fuszert nem tettem bele. Ellenben olajat igen. Minden babakajaba (fozelekbe) a vitaminok felszivodasa miatt fontos!
Ha a krumplit nem szereti probaljatok ki az edesburgonyat! Nalunk nagy favorit! Ahhoz kepest, hogy ugy altalaban a zoldsegek nehezen "fogynak"
Utolsó! Az édesburgonyát már régóta szeretném kipróbálni, de anyósom nem engedi, mert hogy puffaszt állítólag. Bébiételben kapott már, nem lett tőle semmi baja, de ezt anyósom nem tudja, mert ha tudná, akkor nem helyeselné.
A csirkehúst, úgy döntöttem, hogy almával és rizzsel kapja majd, mondjuk holnap, vagy holnapután. Most a paradicsom volt soron, amit répával és rizzsel kapott, ami egyáltalán nem volt édes és egész jól megette. Ma is még ezt kap ebédre, és ha minden ok, akkor jöhet a csibe.
Köszi a válaszokat mindenkinek!
Mennyi idos a babad amugy? Csak azert kerdezem, mert en meg pl. paradicsomot nem is adtam neki. De a hus mar megy. Az edesburgonya tudtommal olyan, mint a burgonya. Nem puffaszt. A brokkoli akkor mar jobban ;) Masfelol, ha meg mar eleg nagy a babad akkor azt is ki kell probalni, nem? ;) Probald meg ezzel meggyozni az anyost.
Az en lanyom 4 honapos koratol kapja az edesburgonyat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!