Most komolyan mindenki bio boltba járó saját kezüleg sütő főző cukor nélkül élő csoda anyuka? Senki nem ad bolti dolgokat, pudingot, tejperizst, péksütiket?
"Amit otthon is elkészíthetek, azt nem veszek a boltban neki, ráérünk még. Főzni is csak 1 éves kora óta főzök rá rendszeresen, mert azóta tud olyat is enni amit mi is. Addig bébiételt kapott."
Kissé ellentmondásosnak érzem. A bébiételt te is elkészíthetted volna, ha az 1. mondatod szerint jársz el.
Én nem vagyok bio boltba járó, mindig saját kezűleg sütő-főző, cukor nélkül élő csodaanyuka. Amikor van időm, megsütöm én a zabpelyhes kekszet pl., de nem megyek a Tiszának, ha bolti kekszet kell vennem.
Kicsi korában én főztem neki 90%-ban, most is nagy hangsúlyt fektetnék a változatos étrendre - ha kérné... Próbálkozom, de a bolti dolgokat is megengedem, ésszerű határokon belül.
Igen, de fekvő betegként nem főzőcskéztem kedves utolsó válaszoló külön a családnak, külön a gyereknek...
És azért egy bébiételt szerintem nem lehet egy lapon említeni a felsoroltakkal. Ezeket szigorú szabályok alapján vizsgálják, a felsoroltakat meg minimálisan.
Valóban, tölthettem volna plusz órákat azzal, hogy neki is főzök külön, de az egészségi állapotom ezt akkor nem tette lehetővé.
Oké, így érthető, ne haragudj.
(Csak zárójelben jegyzem meg azért, ami nem ellened irányul, hogy azért nem töltök én sem órákat főzőcskével. Zöldségpucolás, egyéb előkészület max. kb. 5 perc, az a kb. 150-200 g apróra vágva nagyon hamar megpárolódik, és a turmix szintén 1 perc. De tényleg nagyon zárójeles.)
Felesleges tiltani, ha oviba/suliba kerül úgyis fog kapni kevésbé egészséges ételt is. :) Hiszen a gyerekek már a játszótéren kínálgatják egymást ezzel-azzal, szóval elkerülhetetlen a dolog!
Tudom, hogy igyekezni kell minél egészségesebben táplálni, sok gyümölcs/zöldség, főtt étel, gabonaféle, tejtermék, változatosság, és ez meg is van. Normális táplálkozás mellett meg nehogy valaki azt mondja, hogy nem fér bele egy-egy péksütemény, Danonino, ilyenek... Persze a cél mindenből a legnaturalisztikusabbat venni, de higgyétek el, a gyerek nem attól lesz beteg. Azokat én is elítélem, akik normális kaja HELYETT chips-sel, mekis kajával, zsíros dolgokkal és édességgel mérgezik a kicsit, de ha egy rendes, tápanyagdús ebéd után kap a gyerek egy túrórudit/pudingot/süteményt/kis csokit/édesebb joghurtot/péksüteményt, attól az ég világon semmi baja nem lesz! A MÉRTÉKEN van a hangsúly. :]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!