Hozzátáplálás. Lenne egy kérdésem. Valaki segitene?
Szóval 3hete kezdtem hozzátáplálni a babámat. Az ebéddel kezdtünk, azt próbáltuk kiváltani, de valahogy nagyon nem megy. Valamikor megeszik elég sokat a püréből, de valamikor teljesen elutasitja, és bármennyit is eszik, akár keveset, akár többet, még akkor is kér utána tápszert is.
Idáig csak zöldséget evett (répa, tök, krumpli, brokkoli, cukkini), de szeretnék már adni neki gyümölcsöket is, viszont azt tizóraira szeretném. Akkor is kezdhetem a gyümölcsök adását, ha az ebédet még szinte egyáltalán nem sikerült kiváltani? Tehát kaphat tizóraira gyümit, ebédre pedig zöldséget? Vagy folytassam az ebéddel, amig teljsen ki nem tudom váltani és csak utána térjek át a tizórai kiváltására?
Lehet, hogy kissé kacifántosan irtam le, de köszönöm ha valaki tud segiteni.
Először a tízórait és az uzsonnát szokták kiváltani. Ezekre adhatsz gyümölcsöt, zöldséget (krumplin kívül). Az ebéd meg krumplis-zöldség/gyümölcs (7-8 hónapos kortól husival is lehet).
Ettől függetlenül úgy csinálod, ahogy te szeretnéd, de ha csak önmagában zöldséget adsz neki főétkezésre, azzal nem fog jóllakni. Viszont tízóraira, meg uzsira jók ezek.
A helyedben elkezdeném a gyümölcsöket tízóraira, ebédre meg adnám, amit eddig de keverve: krumpli-répával, krumpli-tökkel, krumpli brokkolival, stb)
Majd ha a tízórainál hozzászokott a gyümölcsökhöz, abból is adhatsz ebédre krumplival (krumpli-alma, krumpli-banán)
A gyümölcsökhöz szoktak tenni később kekszet, hogy laktatóbb legyen.
Köszi a válaszokat. Szoktam keverve is adni pl. krumpli-répa, krumpli-tök, cukkini-krumpli..
Orvos tanácsára kezdtük az ebéddel, na meg tizóraival amugy sem kezdtem volna mert mindenképpen a zöldséget akartam előbb bevezteni, tizóraira meg gyümit akarok neki adni.
Hát jó tudni, hogy más is nyűglődik a hozzátáplálással, nem cska én. Sok helyen ovlastam, hogy vannak akik már 2hét után kitudtak váltani étkezéseket, nekünk meg nagyon lassan megy a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!