Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Elég, ha egy 16 hónapos baba...

Elég, ha egy 16 hónapos baba szinte csak szopizik?

Figyelt kérdés

Naponta 2-3 deci tápszert-tejpépet, gyümölcslevet iszik (eszik), és 3szor kb 2 evőkanálnyi egyebet, max fél banánt, és szopizik nem számoljuk hányszor, kb 1 deci vizet iszik naponta. Ez elég neki? vagy fényevő? (81 cm, 9700 g)

kínálom többfélével, hideg, meleg, puha, kemény, nem kell neki semmi....

2013. jún. 26. 20:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

6-os vagyok megint!:)

Etetések között mit adsz neki inni? Ha valami rostosat vagy édeset,az is eltelítheti a kis gyomrát!

2013. jún. 26. 21:40
 12/19 anonim ***** válasza:
Minden baba másképp működik, az enyém is nehezen kezdett el enni, mindenből csak nagyon keveset evett, viszont sokat szopizott. Kb. Másfél évesen evett meg először egy egész üveg bébi ételt. Teljesen egészséges, egyszer volt lázas életében, most 19 hónapos és majdnem 13 kiló. Vannak olyan babák, akiknél ez a folyamat lassabban megy. Ha szépen fejlődik, orvos is látta, nem kell túlaggódni, kínálgatni kell, majd enni fog. Megtömni egy gyereket sem lehet.
2013. jún. 26. 21:42
 13/19 anonim ***** válasza:
55%

Neked is jò sok eszed van,már ne is haragudj -,-'

Hogy lenne elég? Nem hallottál az agárdi kisgyermekröl,aki meghalt? Az ö anyukája is hasonlóan gondolkodott...

Fényevõ...pffff

2013. jún. 26. 21:45
 14/19 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó! Mért kell leszólni egyből?????

Segítségért jött gyk-ra nem azért,hogy leb*sszák!!!Akkor sem lehet megtömni egy gyereket,ha nem akarja,fogja már fel mindenki!!! Neked siha nem volt ilyen problémád?? Ga nem volt akkor rakd össze a két kezed szerintem!!

Amúgy meg ne keverjük már össze ezt a dolgot az agárdival szerintem? Mért hány kilonak kell lenni neki,20 esetleg?

2013. jún. 26. 23:00
 15/19 anonim ***** válasza:
Nem a súlyával van gond,hanem a minöséggel/mennyiséggel. Zsíros kenyértöl is meg lehet hízni...
2013. jún. 26. 23:06
 16/19 A kérdező kommentje:

láttam már én is 14 kilós 1évest, meg 8 kilós másfél évest, nem vagyunk egyformák.

6osnak: üveges bébiételt soha nem adtam, nem is akarok, én főzök, fürdés közben már én is próbáltam :-))

az elterelés is megvan, nem ettől függ. amúgy nem aggódom túl, meg az orvos is megnyugtatott.

biztos sokat szopizik, mert sokat pisil.

tápszert azért kap, mert kevés volt a tej még az elején, elkezdtem adni, és az legalább egy fix dolog.

bolti rostos levet sem adok, csak saját készítésű gyümölcslevet, de abból sem sokat.

2013. jún. 26. 23:08
 17/19 anonim ***** válasza:
pedig vannak babák akik csak a bolti bébiételt eszik meg. Ismerek iylet, Ki kéne próbálnod, nyugi ellenörzött dolgok sőt sokszor jobb alapanyagból vannak mitn amit te megveszel valahol és elkészitesz belőle valamit. Én biztos megpróbálnék a helyedben minden alternativát mert ez igy nem jó és nem maradhat igy. Ha nagyon idegenkedsz a bolti bébi élteltől akko tnyleg próbáld csökkenteni a szopit mert attól simán lehet ez hogy nem éhes mert tul sokat szopik, vsizont az tápanyagban már nem elég neki....
2013. jún. 26. 23:14
 18/19 anonim ***** válasza:

Az én babám 76 cm, több mint tíz kiló és 7 hónapos. Nyilván nem mozog annyit, mint a tiéd, de egyáltalán nem kövér. Nyurga gyerek, mint az apja. Szóval nem tudom, nem hiszem, hogy egy majdnem másfél éves gyereknél megfelelő a 9,7 kg, de valóban minden gyerek más.

Én azt ajánlom, hogy alakíts ki rendszert a szoptatás terén, mert az összevisszaság nem jó a kicsinek sem. Mondjuk lehetne így: reggeli tápszer, tízórai szopi, ebéd tejpép, akár vmi gyümölccsel izesítve, hogy szoka, uzsonna szopi, vacsi tápi, a többi a szokásos. Aztán fokozatosan egyre kevesebb tejpép, egyre több zöldség gyümölcs benne. Aztán ha azt kiváltottad rendes kajára, akkor mehet a reggeli tápi átváltása, majd az esti. Esetleg a szopizást abba lehetne hagyni, persze ez nehéz anyának is, babának is, de ahhoz, hogy rendesen fejlődjön ekkora korban, kell a szilárd táplálék. Én így csinálnám, de ez csak egy ötlet. Ez legalább három hónap lenne.

2013. jún. 27. 16:42
 19/19 anonim ***** válasza:
Nekünk van egy ismerős kislány, aki majd 3 éves és 10,5 kg. Voltak kivizsgálásokon minden Ok, vérképe tökéletes és ennyi nem tudnak vele mit csinálni. Eleven, életre való kislány
2013. jún. 28. 00:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!