Nem jól szopizik a baba?
Szia! Én hasonlóan jártam, mint Te, szeretnélek bíztatni picit. 1 hetes volt a kislányom mikor 1,5 hétre visszakerültem a kórházba. Akkor csak tápszert kapott. Mikor hazajöttem egyből rácuppant a cicire, de csak kb 40-et tudott szopizni 2 ciciből! Azóta eltelt 3 (igen kemény) hónap és mára csak szopizik a lányom!:-)
Tarts ki, ne add fel, nekem sokszor egy órát is nyúzta a cicimet, de megérte, mert visszahozta magának a tejcit! Ja és én mikor belenyugodtam, hogy pótlás kell (és nem stresszeltem magam), akkor nőtt a tejem mennyisége.
Szóval kitartás, szurkolok, hogy sikerüljön!:-)
Üdv, egy 15 hetes kislány anyuja
Ilyen előzmények után a 30- 40 tápszer nagyon jó:), ügyesek vagytok:)!
A szopási technika valóban megvltozhatott, hiszen sok időt töltöttetek külön, godnolom ez idő alatt cumisüvegből kapott pótlást. Ezért lehet ún. cumizavara a babádnak.
Ezen azzal segíthetsz, hogy azt a kevés kis pótlást nem üvegből, hanem kispohárból,kiskanállal vagy egyéb szopibarát módon adod(ujjetető, szoptanít...), illetve a helyes mellre helyezést kell újra megtanulnotok:9. De ha eyszer már ment, menni fog most is:)!
Először is akkor tedd a melledet(ne csak a bimbót, hanem az udvar minél nagyobb részét is) a szájába, ha nagyra nyitotta. Ebben segíthetsz úgy, hogy a hüvelyk ujjaddal húzod finoman lefelé az állát, illetve próbáld meg, hogy az ún. hamburger- fogással fogod a melled mikor a szájába adod: hüvelykujj alul, a többi a másik oldalon és finoman összelapítva teszed a szájába úgy, hogy a laposság párhuzamos legyen a szájnyílásával.
Ezek mellett ha jól bevette a cicit, de érzed, hogy kezd kicsúszni a szájából, akkor szüntesd meg a vákuumot és vedd ki a melledet, majd nagyra nyitott szájnál add vissza, ügyelve arra, hogy a bimbó és a melled között legyen a nyelve.
A sebesedésre: fejj ki rá egy csepp anyatejet és hagyd rászáradni, valamint levegőztesd sokat.
Mind e mellett fontos lehet, hogy a kicsid épp növekedési urásban lehet(ami jellemzően 6 hetes kor körül van, de ez eltolódhat egy- két hetet ide- oda), amikor megnövekszik az igénye, tehát időlegesen kevesebb lehet neki a tej, de ezen leginkább a gyakori, korlátozás nélküli szoptatás segít:).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!