Segítség, hozzátáplálunk, de hogyan?
Elértük a 6 hónapot,anyatejes volt eddig.el is kezdtem a hozzátáplálást,de most annyira nem tudom mi tévő legyek.
Kapott a babám almalevet,majd almát,sárgarépát,majd krumplit,sütőtököt,babakekszet és csirkehusit,és egyszer kapott babavizet.
Eddig csak üvegeset adtam neki,de szeretném én készíteni,de nem tudom,hogyan megfőzöm,majd botmixerrel turmixolom és kész?
A bébiétel után még megszoptatom,így még mindig 8x szopizik,ez így jó?
mikor adjak neki vizet?tegnap adtam neki,mert nem otthon voltunk és csuklott.minidg kell vennem babavizet,vagy ha ásványvizet forralok az is jó?
már evett almát,az akkor egy tízórai?
mekkora egy adag?eléggé fogta a répa,meg a krumpli,így egy fél sütőtököt mindig kap,így néhány napja már másfél bébiételt nyom be,aztán anyatejet,amíg jól esik neki adhatok neki,vagy így túletetem?
az első hónapban még írják a céklát,azt még megkóstoljuk,és utána?egyik nap ilyet másik nap olyat kell adni?változatosan?
egy csomó könyvet,meg oldalon kerestem a hozzátáplálásról,eddig ez a legszimpibb
de itt ír mindenféle gyümilevet,most azokat napközben kell adni?nem nagyon szeretném rászoktatni a gyümölcslevekre,inkább szomjoltónak szokja meg a vizet,vagy ettől függetlenül kell a gyümölcslé?
reggel szopizik,majd de gyümölcs kekszel,majd ebédre főzelék,majd utána anyatej,ez így jó?mikor kell bevezetni az uzsonnát?és az mi legyen??segítsetek légyszi!!!
ha te csinálod neki a kaját,akkor csak csináld úgy ahogy írtad. a krumpliba rakhatsz: almát,répát,sütőtököt is.s zóval nem muszáj csak répát v. csak krumplit adni. én vagy a főzővizével szoktam még kikeverni,vagy egy kis anyatejet rakok még bele,hogy ne legyen túl sűrű.
annyit adj neki amennyit elfogad. utána még úgy is szopizik. normális még ha szinte minden étkezés után szopizik is.
De ha pl: úgy gondolod sokat evett tízóraira,akkor próbálgasd hogy nem adsz neki cicit. ha megevett 1 almát,akkor nem hiszem,hogy még éhes lenne.én mindig megkínáltam egy kis vízzel is ha evett. sima csapvizet szoktam felforralni,és azt adtam v. babavizet. és a vizen kívül nem kapott mást.
Ja,én vacsira szoktam neki adni tejpépet is
uzsonnára: vagy gyümölcsös bébikaját adtam,vagy gyümölcsöt
(végülis ugyanazt amit tízóraira adnál)
később már adhatsz krémtúrókat is
erre nincs szabály,hogy az uzsonnát mikor "kell" bevezetni.
valaki pl: azzal kezdi!
én annó a 6 hónaposomnak: tizóraira,délbe,és uzsira adtam szilárdat. meg evett egy kis tejpépet is este.
Viszont rossz evő volt-ugyhogy mindig csak egy-pár kanállal tudtam bele "erőltetni"
A déli evés után mindig meg is szoptattam. az uzsinál ,meg a tízórainál igyekeztem már nem szoptatni.
és este a tejpép után is alvás előtt szopizott.
jól csinálod, vizet nem kell erőltetni, sokan mondják, hogy ha most nem szokja meg, később nem fog inni, erre van sok ellenpélda.
inkább szoptasd, amíg lehet, az szomjoltó is neki.
jó, hogy akarsz neki főzni, kezd el, nagy nagy őrdöngősség: botmixerrel vagy turmix-szal, de akkor több vizet kell hozzá tenni, ha nagyon híg, sűrítheted pld sinlac-kal, vagy leszűröd és csak a sűrűjét adod, a levét meg megiszod te, vagy megitatod vele víz helyett.
nincs olyan, hogy mit mikor kell bevezetni, meg hány étkezést kiváltani hamar, hagyd, hogy a saját tempójában fejlődjön, hacsak nem akarsz hamar visszamenni dolgozni, vagy ilyesmi...
uzsonna gyümölcs, vagy csak szopi sokáig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!