Ma fül- és szemtanúja voltam a következő esetnek? Ti sajnáltátok volna a gyereket vagy nem? Miért?
Egy olyan McDonald's-ban ettem ahol a mekin keresztül is be lehet menni egy bevásárlóházba az utcáról.
Egy középkorú nő és egy 8 év körüli gyerek bejött az utcáról, sietős léptekkel haladtak a másik ajtó felé, ami a bevásárlóközpont felé vezet.
Gyerek: "Mama, együnk a Mekiben!"
Nő: "Nem."
Gyerek: "De éhes vagyok!"
Nő: "ÉN PEDIG SZEGÉNY VAGYOK!" (hisztérikus hangon)
Aztán átmentek a másik ajtón.
Nem tudom az előzményeket, a körülményeiket.
Simán lehet, hogy a nőnek van valami olyan súlyos problémája, amit nem osztott meg a gyerekkel, aki lehet hogy hisztis, követelőző.
Nekem a két gyerek közül az egyiknek a szép szó hatástalan és kiborulásig tudja felhúzni az embert. Az apját egyszer úgy felhergelte, hogy az egy pöccentésre robbant, ha valaki nem látja az előzményeket, akkor tuti kiakadt volna, szerintem meg a gyereknek marha nagy mázlija van, hogy olyan családba pottyantotta a gólya, ahol nem divat a pofozkodás és nincs az életünket megmérgező súlyos anyagi gond vagy egészségügyi probléma.
Én nem a gyereket sajnálom, hanem a nőt. Annál nincs rosszabb érzés, mint amikor a gyerekedtől meg kell tagadnod valamit (ami amúgy jogos igény) csak mert nincs rá pénzed.
Én négy hónapig járattam a fiam úszásoktatásra. Havi 9000 ft. Most nyáron elmenne táborba egy hét 18000 (kedvezménnyel, elővételben). De azt kell mondanom neki, hogy sajnálom nem mehetsz. Hisztizik, sír, felhozza a témát 100x és a végén már üvöltök vele, hogy NEM NEM ÉS NEM! Mert nincs egy heti táborra 18 ezrem...
Nem, mert ennyiből nem lehet leszűrni semmit.
Ha nem leszek majd "szegény" sem fog a gyerek mekiben enni.
(Én 15 éves koromban ettem ott először, azóta évente 2 szer maximum(a konkurens étteremeikkel egyben számolva))
Valószínűleg meg volt az oka, amiértt ezt mondta, lehet csak ez hat a gyeknél, vagy aznap már a 100adik olyan kéréssel állt elő, amit nem állt szándékában teljesíteni....
Aztán az is lehet, hogy lenne okunk ajnálni azt a gyereket, de nem emiatt
Én is szoktam hasonló helyzetbe kerülni.
Most pénteken pl:
Drogériába mentünk pelusért. 2 évesem kinézett egy malacperselyt, a nagylányom pedig egy zacskó gumicukrot. OKé, hozzátok.- Aztán hozott 2 db neves labdát is, hogy csak 200 Ft darabja. Jó, tedd ide. Tusfürdőket nézem, neki a karamelles kell. Oké, vegyük meg.
Utána Tesco. Veszek egy doboz jégkrémet, a kicsinek egy csokit. Bevásárlás, ha a végösszegre gondolok, már felhúzom magam, melegem van, a víz folyik rólam, a 2 gyerek eltűnik...Jönnek, és: vegyek Ice teát is. Na, itt szállt el a türelmem, és mondtam elég mérgesen, hogy én is szeretnék ICE teát, de nincs annyi pénzem, hogy minden sz@rt megvegyek. Kb. 3000-3500 Ft-ot költöttem a 2 gyerekre, kb 1 óra alatt, de elég volt.
Ha valaki ebből az 1 mondatomból, amit elég hangosan és mérgesen mondtam, azt szűri le, amit te írtál a kommentdben, akkor az ritka korlátolt és hülye egy ember, bocsi.
Utána
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!