Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mivel folytassam a hozzátáplál...

Mivel folytassam a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés
6 hónapos anyatejes kislányomnál lekezdtem a hozzátápit. Almárt kapott, de öklendezett tőle, majd kihányta az egészet. Főzzem meg az almát? Mivel folytassam?

2013. máj. 3. 09:02
 1/8 anonim ***** válasza:
Süsd meg az almát,úgy sokkal finomabb. Vagy rakj hozzá egy kis krumplit,kekszet. Én így csináltam: alma,barack,szilva,répa,krumpli,tejpép,aztán bébikajákat adtam,amikben volt paradicsom,borsó,husi,mindenféle,ami a korának megfelel. Kedvence a zöldséges spagetti :) igaz,mi 4 hósan kezdtük a hozzátáplálást,de az én fiam is anyatejes.
2013. máj. 3. 09:12
 2/8 anonim ***** válasza:

Első nap egy kanálka almalét adtam, aztán kettőt, stb. Pár nap múlva kóstoltattam az almapürét. Hippeset vettem, mert az folyós, és egészséges. Csak egy kiskanálkával kell adni először, majd nagyon óvatosan mindig többet.

Nekem nagyon jó védőnőm volt akkoriban, ezt a sorrendet javasolta: almalé, almapüré, barack, sütőtök, répa, krumpli

2013. máj. 3. 09:18
 3/8 anonim ***** válasza:
Az első hozzászól aranyosan írta, hogy süsd meg az almát, úgy sokkal finomabb. Még az életben nem evett semmit, nincs kialakult ízlése a babáknak. Először a levével kezd, a sűrűséggel van problémája, valószínű, még nem érett a hozzátápláláshoz. Fokozatosan a levekkel kezd, és ha azt szívesen eszi, akkor adj neki pépeset. Jól turmixold össze a gyümiket. Jó egészséget!
2013. máj. 3. 09:32
 4/8 Kerria ***** válasza:

Igen, én is a lé pártiak sorába állok, viszont ha van még anyatej, akkor turmixolj egy kevés almát (amennyire csak lehet), és egy kis mennyiséghez adj hozzá anyatejet...

Nekem anno azt a sorrendet mondták:

- pép (szinte folyós)

- püré ( sűrűbb)

- darabkás (apró kis darabok vannak benne)

- darabos (itt már jól látja, érzi a darabokat, és adott esetben rágja is)

2013. máj. 3. 09:41
 5/8 anonim ***** válasza:
A nyers almát nem olyan könnyű összepépesíteni, a fiam bélrendszere nem is bírta nyersen - így kicsit megrottyantottam (összevágtam és pici vízzel épp forrásig főztem, lekapcsoltam és így könnyen is tudtam pürésíteni. A főzőlevét pedig leszűrtem, bele a kis üvegébe, a vizet nem issza meg, ezt viszont imádja.
2013. máj. 3. 09:44
 6/8 anonim ***** válasza:
Első fiam semmilyen formában nem ette az almát, akárhogy próbáltam, több fajtát is kipróbáltam, két hétig kísérleteztem. Második fiam a levét ette, de a püré nem kellett. Akkor kevés vízzel megfőztem (inkább pároltam), botmixerrel pépesítettem és úgy már elfogadta. Alma után üveges barack jött, majd szilva, banán, meggy-banánnal, répa és most a krumplinál járunk. Közben már kapott úgy almapürét, hogy kekszet reszeltem bele, úgy már megette, meg a krumplihoz is raktam, mert kicsit szorulásos, nem mertem magában csak krumplit. Mindkét gyerek anyatejes és 6 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást.
2013. máj. 3. 09:46
 7/8 anonim ***** válasza:
Azt,hogy finomabb,úgy értettem,hogy nem savanyú,hanem édeskés lesz és talán könnyebben elfogadja,nem lesz neki akkora változás. De köszi,hogy aranyos vagyok :-) mondták már :-P
2013. máj. 3. 12:12
 8/8 anonim ***** válasza:

Ne siesd el, valamiért jelzi a kislányod, hogy nem kell még neki: Nem kőbe vésett ez a 6 hónap, csak a védőnők forszírozzák. HA még nem ül, nincs foga, kilöki a kanalat a szájából, nrm nyúl az étel után, akkor még nem kell neki. Ha van még tejed, akkor meg főleg nem.

Ismerek olyat, aki 15 hónapos koráig csak szopizott, mert volt sok, nem fogadott el semmi egyebet, aztán elkezdett rendesen enni. Ettől sem kell félni, hogy ha nem kezdjük időben, később nem fog megenni semmit, válogatós lesz, stb... Hidd el, ő tudja legjobban, mit akar, és mi jó neki.

Az amalében egyébként nem sok kalória van, csak eltelíti a gyomrát, aztán kevesebbet szopizik, apad a tej, a baba meg nem gyarapszik. Várd ki, amíg majd ő érdeklődik.

és itt van ez:

[link]

2013. máj. 3. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!