Mivel folytassam a hozzátáplálást?
Első nap egy kanálka almalét adtam, aztán kettőt, stb. Pár nap múlva kóstoltattam az almapürét. Hippeset vettem, mert az folyós, és egészséges. Csak egy kiskanálkával kell adni először, majd nagyon óvatosan mindig többet.
Nekem nagyon jó védőnőm volt akkoriban, ezt a sorrendet javasolta: almalé, almapüré, barack, sütőtök, répa, krumpli
Igen, én is a lé pártiak sorába állok, viszont ha van még anyatej, akkor turmixolj egy kevés almát (amennyire csak lehet), és egy kis mennyiséghez adj hozzá anyatejet...
Nekem anno azt a sorrendet mondták:
- pép (szinte folyós)
- püré ( sűrűbb)
- darabkás (apró kis darabok vannak benne)
- darabos (itt már jól látja, érzi a darabokat, és adott esetben rágja is)
Ne siesd el, valamiért jelzi a kislányod, hogy nem kell még neki: Nem kőbe vésett ez a 6 hónap, csak a védőnők forszírozzák. HA még nem ül, nincs foga, kilöki a kanalat a szájából, nrm nyúl az étel után, akkor még nem kell neki. Ha van még tejed, akkor meg főleg nem.
Ismerek olyat, aki 15 hónapos koráig csak szopizott, mert volt sok, nem fogadott el semmi egyebet, aztán elkezdett rendesen enni. Ettől sem kell félni, hogy ha nem kezdjük időben, később nem fog megenni semmit, válogatós lesz, stb... Hidd el, ő tudja legjobban, mit akar, és mi jó neki.
Az amalében egyébként nem sok kalória van, csak eltelíti a gyomrát, aztán kevesebbet szopizik, apad a tej, a baba meg nem gyarapszik. Várd ki, amíg majd ő érdeklődik.
és itt van ez:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!