Adsz olyan ételt a babának (tápszeren kívül), amit te nem eszel?
Köszi a válaszokat!!! De még küldhet más is!
9: ilyenre gondoltam, mint ahogy írtad az ananászt
10: köszi!!! Pont erre gondoltam, ahogy írtad: Légyszives egyetek ti is valami zöldséget-gyümölcsöt még ha keveset is,mert a babának nem csak vitaminokra van szüksége hanem az anyukájára is.Jó sokáig!!!
Most elárulom, hogy onnan vetődött fel a kérdés, hogy belegondoltam, hogy alakul a baba ízlése.
Azokról az ételekről döntheti el, hogy szereti-e vagy sem, amit megkóstol. Ha egy anya azért zár ki valamit, mert ő nem szereti, és sosem adja a gyereknek, akkor esélye sem lesz rá. De ha úgy adja, hogy "én nem szeretem, de az orvos mondta, stb..., hogy kell a gyereknek, ezért adom...", azt valahogy megérzi a gyerek, nem? És ha közben látja a gyerek, hogy a szülők teljesen mást esznek, egy idő után elkezdi majd ő is azt kérni, és nem érti, neki miért nem lehet. Így esetleg öröklődhet egy rossz étkezési szokás generációról generációra. Vagy egy jó szokás is.
És ahogy a 10. írta: nekünk anyukáknak rá kellene szoknunk az egészséges, minőségi ételekre, nemcsak a szoptatás miatt és arra az időre, hanem utána is, hogy jó példát mutassunk, és tiszta szívvel adjuk a babának azt, ami neki jó, mert mi is azt esszük, nem???
Nálunk pld fel sem merült, hogy külön főzzek, külön vásároljak neki, az elején sem, nem azt adtam neki, amit én ettem, hanem fordítva, én ettem azt, amit neki főztem, és így normál mennyiséget főztem, sütőtökből, répából, brokkoliból, stb... és utólag sóztam a magamét. Kását mi is eszünk, egy ideig az amúgy is kicsi cukrot kihagyjuk belőle, és abból eszik a baba is, a magunkét utólag ízesítjük őrölt olajosmagokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!