Miket lehet adni egy 4 hónapos babának enni anyatejen és tápszeren kívül?
Kislányom 4 hónapos múlott 10 napja. Eddig almát adtam neki, de nagyon nem ízlik.... Először 4 napig adtam, majd 4 napot kihagytam. Ma úja adtam neki, de nem kell. Néha olyan mintha öklendezne tőle annyira nem ízlik neki. (Az alma édes és pempős).
Mivel lehet még próbálkozni egy ilyen korú picurnál?
Ti adtatok esetleg neki teát? Én eddig csak anyatejet és 10 napja tápszert (nem volt már elég a tejci). Lehet gyümölcslevet adni? Ha igen, milyet és hogyan készítitek, vagy veszitek valahol?
A védőnővel nem akarok erről beszélni, mert nem nagyon érti a dolgát, azért kérdezek itt. (Tápszer helyett is tejpépet íratott fel....)
A tejpéppel az a gondom, hogy azt este nem szívesen adok neki lefekvés előtt. Akkor jobb, ha szopi után még kiegészítem tápszerrel, úgy biztosan jól lakik.
Köszönöm a válaszokat!
Adhatsz neki tejpépet is nyugodtan, vagy sinlac pépet, ezekkel megismertetheted a kanalat a babóval. :)
Én 4 hósan almát (megpárolva), őszibarackot adtam, aztán répát és sütőtököt, krumplit. Ezek közül bármelyiket próbálhatod. Nálunk a sütőtök volt a kedvenc.
Én ekkor kezdtem el neki teát, vizet adni. Almalé, baracklé is mehet természetesen, bár én azt sose adtam.
Illetve a glutén bevezetését is ajánlják mostanság már 4 hótól. (én ugyan csak 5 hótól adtam gabonapépet, később kekszet tettem a gyümibe)
Kedves 4. válaszadó.
Nem szeretném leállítani az anyatejről, sőt... Nagyon bántott, hogy már nem elég a tejem. Viszont nem akarom, hogy éhes maradjon, ezért fordultam a védőnőhöz tápszerért. Ő akkor tejpépet iratot (amit már az előbb írtam) és azt mondta, hogy próbáljak almát adni neki....
Szóval az anyatej marad! :)
A többit meg ő tanácsolta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!