Mennyi idő alatt váltsuk ki az egyes étkezéseket?
4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, 5 hónaposan tízórai, ebéd, uzsi ki volt váltva.
Csak reggel-este kapott tápszert. A reggelivel ráérsz bőven még.
Ezen én is sokat gondolkodtam, de úgy vagyok vele, hogy nincs miért sietni, hagyok időt a pocakjának, hozzászokni az új kajákhoz...szerintem nem jó hirtelen leterhelni másfajta étellel,mint amihez több hónapja már hozzászokott! Én 5 hónaposan kezdtem el kanalazni neki, annyit amennyit szívesen eszik...szenvedősen ment, így végül beszereztem 6 hónapos kora előtt egy héttel egy etetőszéket, és onnantól ki is váltottuk az első étkezést (tízórait). 3 hetet vártam a következő kiváltásával, mert elég nehézkesen ment (volt olyan nap, mikor csak 60 ml-t evett, volt olyan, amikor 140-050-et). 2 napja adok neki másodjára is kanalasat, és nagyon szépen megeszi kétszer a 150-160ml kaját, ami a 190 gr-os bébiételnek felel meg! Nem erőltetem, annyit eszik, amennyit szeretne, de szerencsére nagyon jól vette ezt a második kanalazást is egy napon. Azért is vártam 3 hetet ezzel, mert sajnos nem akart semmi folyadékot pluszba inni a babám, márpedig a kanalas, űrű étel mellé bizony már kell inni is.
Szerintem nem fogom elsietni a következő étkezés kiváltását sem, tényleg nincs miért, had szokjon a pocakja a több kanalashoz és kevesebb anyatejhez/tápszerhez. Amúgy is úgy számoltam, hogy egy-egy hónap lesz egy-egy kaja kiváltása, úgy is 8 hónapos korára elérjük a 3 étkezést, és 1 éves korukig amúgy is ajánlják, hogy maradjon meg az első és utolsó étkezést tejalapúnak (anyatej/tápszer).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!