Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kell kiváltani az...

Hogyan kell kiváltani az étkezéseket? Nagy gond, hogy 9 hónaposan itt járunk?

Figyelt kérdés
Kislányom 9,5 hónapos, 5,5 hónapos korában kezdtük a hozzátáplálást. Az elején jól ment, most sem vészes, a tízórai+uzsi van teljesen kiváltva, az ebéd részben, ilyenkor van, hogy még kap tápszert, de ha nagyon nyűgös (fogzik), akkor csak tápszert fogad el, és a főzelék néha kimarad. Gond ez?
2013. febr. 26. 14:58
 1/2 anonim ***** válasza:

Mit adsz neki uzsira? Szerintem nem gond, ha uzsira kap főzeléket pl. Az én kisfiam is néha nyűgös pont ebédidőben, és egy ideje azt csinálom, hogy ebéd előttre időzítem a sétát, így egy picit tud pihenni is, és a levegőn megéhezik.

De amikor nyűgösködött régebben az ebédnél, akkor odaadtam én is neki a tápszert, és vacsira toltuk be az ebédre szánt főzeléket.

Szerintem egy idő után biztos jobb lesz, valószínűleg csak átmenetileg nem fogadja el, majd hozzászokik :)

2013. febr. 26. 16:06
 2/2 A kérdező kommentje:
Uzsira legtöbbször gabonapépet kap gyümölccsel (banán, alma, barack - ezeket esszük, mert csak azt eszi meg, amit rágni lehet). Gondolkoztam azon is, hogy ebédre is olyat adok neki, ami rágható, pl. a répát nagyon szépen rágcsálja, a krumplit is, a céklát is, tehát az ilyen nagyon puhára főtteket, de persze húst nem tudok neki így adni. Feladják néha a leckét ezek a babák... :)
2013. febr. 27. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!