Hogyan hizlaljam 16 hónapos kisfiam?
Nagyon vékony szegénykém emiatt betegnek tűnik mindig!
Rengeteget mozog de inkább az evéssel vannak problémák.
Nem ül meg, nem akar enni. Mintha nem is érdekelné az étel. Soha sem jelzi ha éhes. Esetleg létezik valami étvágy gerjesztő vagy vitamin amitől jobb étvágya lenne!? Tejallergiás.
Már sokmindent próbáltam de semmilyen praktika nem jött be.
Hány kiló hogy hízlalni kellene?
A megoldás pont mint amikor fogyazstani kell egy gyereket.
Mind a túlsúlyos mind a túl sovány gyerekeknél minden ami nem normál étel meg kell vonni.
vagy is rendes reggeli, ha ezt nem eszi meg akkor majd eszik ebédet, ami megint csak fött étel, ha ezt sem eszi meg akkor uzsonna, ami gyümölcs vagy ekkor lehet kekszet adni neki. vacsora.
valamelyiket megfogja enni az tuti.
a baj hogy kap tejszeletet, meg csokit, meg csak egy kis gumicukrot meg ezt meg azt, és a túrórudiban is van egy kis tejecske az jót tesz. ja és tele nyomja cukorral, amitöl nem lesz éhes.
(tudom nálatok tejérzékeny..)
szóval próbálj teljes értékü ételt adni neki.
Hány kiló és centi?
Ha ilyen alkat, hiába akarod felhízlalni. Kislányom is vékonyabb, mint kéne, 2 év 8 hónaposan nincs 11 kg, de mivel csak 87 cm, nem tűnik soványnak. Pedig ő állandóan és mindent megeszik, nem válogat, ilyen az alkata, sajnos én is ilyen vagyok:-(.
Ne erőltesd az evést, ne érezze, hogy muszáj ennie, bár tudom, milyen nehéz.
Ti milyen alkatúak vagytok?
80 cm és 9 kg. Nem vagyunk véknyak átlagosak vagyunk.
A nagyfiam 8 hónaposan volt ekkora.
Minden orvos is azt mondja vékony meg biztos koraszülött volt.
Refluxos volt de kinőtte.
Nem tömöm édességgel. Reggeli tápszer, tízórai keksz vagy gyümölcs. Alvás előtt leves, alvás után amit főzök. Uzsi keksz vagy gyümi, vacsi általában felvágott kenyérrel és paradicsommal, alvás előtt tápszer.
Ezekkel kínálom napközben.
A védőnő szerint szénhidráttal tömjem.
nem tudom,milyen praktikákat próbáltál,de linkelek pár ötletes képet,amiből ötletet tudsz meríteni,ha a dekoráció segít a nagyfiúnak:) Elsőre nehéznek tűnik,de egyáltalán nem az. Én páromnak is szoktam ilyeneket készíteni,egy-egy nehéz nap után megnevetteti :) Az pl nincs a képek között,de főzelékeket is tudsz így dekorálni pl virslidarabokkal
elsö vagyok,
ja dehogy tömjed semmivel sem. a centije sem túl nagy, pont jó ez így.
sajnos Mo-n még mindenkiben az van ha dagadt a gyerek az jó. itt minden nap van olyan kérdés, hogy 15 kg-s kétévesem... ilyenkor mindig sajnálom azt a csöpp gyereket.
meglapö de lányom 6 hósan 8,5 kg volt
1 évesen 9 kg
2 évesen épp elérte a 11 kg-t.
de van egy kisbarátja az is csöpp gyerek, kg-ra és centire is. mindent megeszik. neki az orvos mindig csak örül, hogy végre nem túlsúlyról kell beszédet mondania.
Az egyáltalán nem olyan vékony. Én fiam is épp ennyi kiló volt 80cm-esen, igaz akkor még 10 hónapos volt. Ne akard hízlalni, mert az később vissza fog ütni.
Egyébként én fiam sem volt nagy evő, ajánlom, hogy vidd bölcsibe, enyém is ott kezdett el rendesen enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!