Hozzataplalas -7 honapos?

Figyelt kérdés

7 honapos kisfiam 4 honapos kora ota tapszeres, megtriplazta a szuletesi sulyat. Jo kedvu, mosolygos baba. Jelenleg igy nez ki egy napunk eves szemontjabol:

04-06: tapszer

09-10: gyumolcs

12-13: fozelek (csirkehussal vagy tojassargajaval)

16-17: gyumolcs

19.30-20: tapszer

Ha gyumolcsbol, fozelekbol nem eszik meg min. 100-120 ml-t, akkor megkinalom tapszerrel.

Ma a vedonom azt mondta ez igy nem jo, a gyumolcs nem lehet foetkezes kapjon tobb tapszert.

Kedves Anyukak, mi a velemenyetek, Ti hogy csinaljatok?

2013. febr. 11. 17:47
 1/7 anonim ***** válasza:

De nálad nem is főétkezés a gyümölcs, hanem tízórai, meg uzsonna, nem értem, mi a gondja a védőnőnek.

Szerintem jó ez így, ha a fiadnak is jó.

Főleg, ha 4 hónapos kora óta táplálsz hozzá. A fiam 9 hónaposan ugyanígy evett, de én 6 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, tehát 2-3 hónap alatt jutottunk el idáig, ami teljesen jó.

2013. febr. 11. 17:50
 2/7 anonim ***** válasza:
a védőnő ey idióta...hogy lenne már a főétkezés?? Te írta h 12-13 főzelék...tökéletesen csinálod. Tápszer reggel este nagyon elyes, még 2 éves koráig így is maradhat szépen bekeretezi a napot, tízórai uzsi gyümölcs..szerintem utána ne kínáld meg tápszerrel, elég reggel este, nem fog elfogyni, gondolom jó húsban van. :) Majd lehet h pár hónap múlva nem akar tízóraizni vagy uzsizni vagy csak kevesebbet, ne ijedj meg. Esetleg vízzel kínáld meg ha szomjas de nem nagyon szoktak azok lenni.
2013. febr. 11. 17:53
 3/7 anonim ***** válasza:
Azért 7 hónaposan még nem elég a napi kétszeri tápszer.
2013. febr. 11. 18:20
 4/7 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat, kedves 3. Valaszolo, szerinted akkor a tizorai helyett megis tapszer legyen? Vagy tejpep?
2013. febr. 11. 18:36
 5/7 anonim ***** válasza:
A fiam 8 hónapos, Ő is reggel és este eszik tápszert. Ha a napi 500 ml tejalapú étkezés megvan, akkor szerintem jó így, ahogy csinálod.
2013. febr. 11. 18:41
 6/7 anonim ***** válasza:
Hát én ebéd után adtam neki annó még egy kis tápszert ennyi idősen.
2013. febr. 11. 18:52
 7/7 anonim ***** válasza:

Az én fiam 6 hónapos kora óta nem hajlandó szopizni. Most múlt 8 hónapos, ugyanígy eszik annyi különbséggel, hogy kb. 1 hete már este nem kell neki a tápszer, úgyhogy tejpépet adok helyette. Ja, és én a gyümölcshöz adok neki tej- vagy gabonapépet.

Amúgy én is úgy olvastam, hogy ha nem eszik meg egy teljes adagot (kb. 200 ml) főziből, akkor pótolni kell tápszerrel.

Mindenesetre a legfontosabb az, hogy emellett az étrend mellett jókedvű, kiegyensúlyozott-e a babád és hízik illetve nő-e megfelelően. Ha igen, biztos nincs baj.

2013. febr. 11. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!