Hozzataplalas -7 honapos?
7 honapos kisfiam 4 honapos kora ota tapszeres, megtriplazta a szuletesi sulyat. Jo kedvu, mosolygos baba. Jelenleg igy nez ki egy napunk eves szemontjabol:
04-06: tapszer
09-10: gyumolcs
12-13: fozelek (csirkehussal vagy tojassargajaval)
16-17: gyumolcs
19.30-20: tapszer
Ha gyumolcsbol, fozelekbol nem eszik meg min. 100-120 ml-t, akkor megkinalom tapszerrel.
Ma a vedonom azt mondta ez igy nem jo, a gyumolcs nem lehet foetkezes kapjon tobb tapszert.
Kedves Anyukak, mi a velemenyetek, Ti hogy csinaljatok?
De nálad nem is főétkezés a gyümölcs, hanem tízórai, meg uzsonna, nem értem, mi a gondja a védőnőnek.
Szerintem jó ez így, ha a fiadnak is jó.
Főleg, ha 4 hónapos kora óta táplálsz hozzá. A fiam 9 hónaposan ugyanígy evett, de én 6 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, tehát 2-3 hónap alatt jutottunk el idáig, ami teljesen jó.
Az én fiam 6 hónapos kora óta nem hajlandó szopizni. Most múlt 8 hónapos, ugyanígy eszik annyi különbséggel, hogy kb. 1 hete már este nem kell neki a tápszer, úgyhogy tejpépet adok helyette. Ja, és én a gyümölcshöz adok neki tej- vagy gabonapépet.
Amúgy én is úgy olvastam, hogy ha nem eszik meg egy teljes adagot (kb. 200 ml) főziből, akkor pótolni kell tápszerrel.
Mindenesetre a legfontosabb az, hogy emellett az étrend mellett jókedvű, kiegyensúlyozott-e a babád és hízik illetve nő-e megfelelően. Ha igen, biztos nincs baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!