Szerintetek? A gyerekorvos azt javasolja, hogyha 4 hónapos lesz a kisfiam, kezdjük el a hozzátáplálást főzelékkel.
Főzelékkel?a hozzátáplálást nem gyümölcs-vagy zöldséggel szokták elkezdeni?
a főzelékben egy csomó minden van, pl tejföl, liszt,hagyma - ki,hogy készíti, de a főzelék akkorsem egyféle íz, mintha pl almát, vagy répát adnék neki.
Persze, majd ha odaérünk megkérdezem a dokit is, hogy, hogyan gondolja, de azóta is csak ezen tekereg az agyam.
Igaz, hogy gyümölccsel szokás kezdeni. De akkor sem csak a lével kellene. Hanem a gyümölcsbe kekszet kell tenni.
Utána lehetnek a főzelékfélék. Amikbe lehet tejföl, liszt, hagyma és egyéb fűszerek is.
Ha többféle ízt ismer meg a gyerek, nem lesz rossz evő.
Csak mostanában lett szokás ízetlen ételt adni a babáknak.
A baba főtt zöldségeit hívja főzeléknek. Eleinte hagyma, liszt, stb nélkül. Erre gondolt a dokid. Már azt is sokan főzeléknek nevezik, hogy egy kis krumplit+répát leturmixolnak, és a baba megeszi.
Az meg másik kérdés, hogy én nem kezdeném el 4 hónaposan a hozzátáplálást. Leghamarabb 5 hónaposan, persze, ha extra dolog nem indokolja.
Köszönöm így már más:-)
Én 5-6 hónaposan terveztem elkezdeni, de mivel kap kiegészítésként tápszert is, a doki azt mondta, azt váltsuk ki főzelékkel 4 hósan.
Anyatejet eszik 70%-ban, 30% tápszer
Én nem kezdeném el, ha rendesen fejlődik a Babácska.
Egyébként óriási tévhit, hogy a hozzátáplálást kell elkezdeni négy hónaposan, csak kóstoltatni kell, de azt is csak a kizárólag tápszeres babáknál és azért, hogy az ízekkel ismerkedjen. Mert az anyatej ugye mindig más ízű, a tápszer meg mindig ugyanolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!