3 és fél hónapos babám vmi hasmenéses vírust kapott el. Kapja a gyógyszert, de a védőnőm javasolta, hogy kezdjem el adni az almát, mert az székletfogó hatású is. Sajnos tápszeres, de nem korai a hozzátáplálás?
Szerintem meg ilyenkor hülyeség ezzel terhelni szegényt.
Sok folyadékot adj neki, hogy ki ne száradjon!
És kérdezd meg a dokit, ő mit javasol, bár nyilván mondta volna magától is...
Köszönöm mindenkinek.
A sok folyadékkal van a legnagyobb bajunk, amióta nincs tejem, és tápszert kap, semmit nem hajlandó meginni. Csak köpi kifelé :( Már próbáltam a vizet, mindenféle teák (mecsek baby, herbária, gyerekteák,stb.). Erre valami ötlet?
3 vagyok
Az én gyerekeim szopiztak, úgyhogy nálunk meg volt oldva picinek a folyadék.
Ami ötletként eszembe jut:
nagyobb gyereknek ugye ilyenkor ropit szoktak adni a só miatt. Mert kell a só pótlás, és mert arra szoktak inni.
Esetleg mini mennyiségű sót tenni a tápszerbe, és aztán vízzel kínálni? De ezt kérdezd meg a gyerekorvostól, hogy "szabad-e", mert csak agyaltam rajta... :o)
Jobbulást a kicsinek és próbálj meg tényleg folyadékot adni, nehogy infúzió legyen a vége.
Bár azt kell mondjam, hogy pocsék a kórház (más okból voltunk), ha máshogy nem megy, akkor ez lesz a jó megoldás, és ha a kiszáradás bármilyen jelét tapasztalod, ne késlekedjetek kórházba menni!
Ugyanennyi idős volt a fiam, amikor ő is elkapott egy ilyen fertőzést. Vizet nem ivott, csak tápszeres volt. Sűrűbben próbáltam adni a tápszert, és kicsit hígabbra készítettem, mínusz 1-2 kanállal tettem bele. Smecta port és Normaflore-t kapott az orvos utasítására, semmi mást. 3-4 nap után szépen helyrejött, a kórokozó kiürült a szervezetéből. Osztom az előttem szóló véleményét: új étel bevezetését csak egészséges babánál szabad elkezdeni!!! Hogy is mondhatott ilyet a védőnőd?! Már megint az okos védőnők... írtam már korábban a véleményem, most sem változott, csak a bajnak vannak! Bocsánat, de éppen felkerült az "i"-re pont nálunk védőnő ügyben.
Ne aggódj, hamar meggyógyul a babád! Popsijára vigyázz, hogy ne kezdje ki a hasmenés a bőrét. Gyors gyógyulást kívánok!
Miért írod, hogy sajnos tápszeres? Nincsen azzal semmi baj, ne szabadkozz e miatt :)
Próbáld meg az almát, ha nincs még felkészülve rá akkor úgysem fogja elfogadni. Vagy esetleg próbálj meg almalevet adni neki, most úgyis szüksége van a sok folyadékra. Az interneten találsz jó kis recepteket az almalé elkészítéséhez, ha nincs gyümölcs présed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!