Tudnátok írni cékla recepteket 10-11 hós babának?
Figyelt kérdés
Köszi2012. nov. 28. 13:29
1/4 anonim válasza:
Nálunk a cékla-gesztenye-csirkehús kombó volt a kedvenc.
2/4 anonim válasza:
Ja, én mindig héjában (alufóliába csomagolva, megszurkálva) megsütöttem a céklát, ettől sokkal jobb íze volt, aztán kisebb darabokra vágva lefagyasztottam, és csak annyit vettem ki mindig, ami egy adaghoz kellett.
Első voltam
3/4 anonim válasza:
alma-cékla-csirkehusi, én megfőztem, turmixoltam
4/4 anonim válasza:
Szintén megszurkálva, alufóliába csomagolva megsütöttem, így benne marad minden vitamin, nem fő ki belőle pl. a vas. Utána csak meg kell hámozni (lehúzni a héját), aztán feldarabolni, turmixolni. Kétféleképpen szoktam csinálni: bő lével (ekkor leves lesz belőle), vagy kevés lével, így főzelék. Ugyanúgy kell mindkettőt, tényleg csak a folyadék mennyiségétől függ, mi lesz belőle. Vízzel vagy erőlevessel kell felönteni, pici só, cukor kell bele, és tejfölt vagy natúr joghurtot kikeverek liszttel, és ezzel habarom be a céklát. Utána picike citromlé kell bele ízesítésképpen, és már lehet is enni. Az egész család szereti nálunk, nem csak a gyereknek csináltam. Levesként mindig pirított kenyérkockával ettük, ha főzelék lett belőle, feltétet csináltam hozzá: roston sült husit, és kevés főtt krumplival tálaltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!