Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hozzátáplálás, de milyen...

Hozzátáplálás, de milyen sorrendben és mennyi idő alatt?

Figyelt kérdés

Kislányom 5 hónapos és elkezdtünk adni Neki almát. Hány nap alatt váltson ki egy étkezést? Utána mi az ami a legjobb Neki?

Estére úgy érzem kevés a tejem Neki és tápszeres, vagy tejpépes pótlást találnék jónak. Milyet adjak akkor Neki?

Sajna éjjel is kb 3 óránként kel, ami szerintem nagyon sok, tekintve, hogy kb 2 hetes kora óta 6-9 órákat aludt egyhuzamban, de kb másfél hónapja 3-4 óránként eszik éjjel is. Nappal ok, elég a tej, de éjjel szerintem hamar átmegy Rajta és a tápszer talán jobban eltelítené.

tapasztalatok? :)

2012. okt. 21. 20:44
 1/1 anonim ***** válasza:

Mivel az én fiam 2hós kora óta tápszeres,így abban nem tudok segíteni,hogy este mit adj neki,de több anyukától hallottam, akinek fogyott estére a teje, hogy tejpépet adtak,és az laktatóbb is és nem kel fel a bébi éjjel mert éhes,de ebben nincs saját tapasztalatom

A hozzátáplálást mi 4 hósan kezdtük,levekkel,aztán pürével pont 5 hós korára váltottunk ki egy étkezést.aztán 6és fél volt mire a másodikat is kiváltottam zöldségekkel,most 7és fél hónapos:)

Nekem azt mondták, hogy a szokott az ebédet váltsam ki,de a fiam a tízórait váltotta ki és csak aztán az ebédet,és ellentétben a tanácsokkal,csak a táp után fogadta el az új ízt,így egyre kevesebb tápot adtam,és növeltem a gyümi adagot,és 1 hónap alatt teljesen kiváltottam a tízórait,aztán az ebédet ugyanígy.

remélem érthető volt,sok sikert és TÜRELEM:))minden baba más,figyeld a reakcióit és próbálj aranyközéputat.

2012. okt. 22. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!