Hozzátáplálás: milyen sorrendben váltottad ki az étkezéseket, hány napig/hétig tartott egy?
szia!Én elöször a tízórait váltottam ki gyümire.Aztán az uzsit tejpépre,végül az ebédet főzire.Ahogy fogyott a tejem,úgy váltottam ki.elöször mindig elötte szoptattam,aztán a szopiket raktam át a hozzátáplált kaja utánra.És magától emlte az adagokat,és hagyta el a szopit.Azért az uzsi volt a 2.,mert így még nappal 3* tudtam szoptatni.(a szoptatásért nagyon megszenvedtem,hogy eddíg tartson)Már alig van tejem,és így most így néz ki a kaja 5,5 hósan:
5-kor szopi
7-kor reggeli:szopi+táp
10-kor gyümi
13-kor főzi+táp vagy szopi,ha kéri
16-kor tejpép
19-kor szopi+táp
4,5 hósan kezdtük.
ebédet először. elég hamar megnt, kb. 2-3 hét volt. aztán nem akarta egyszercsak megenni a tízórai tápszerét, próbáltam tejpépet azt sem. már 3. napja ment a harc a tízóraival, nem evett, mire adtam neki gyümölcsöt, azt megette. mivel már a kóstoltatáson túl voltunk ismerős gyümiket kapott, így az azonnal ki lett váltva.
aztán kb. egy hét múlva ugyanezt kezdte az uzsonnával. akkor már okossabb voltam, nem próbálkoztam 3 napig, mindjárt kapott gyümit sinlaccal, megette... ez is ki volt váltva hamar. mire 6 hós lett, rengeteg dolgot evett és az étkezések kiváltását ő maga megoldotta.
most 8 hónapos lesz, rengeteg dolgot eszik, egy bibi van, tejfehérje allergia, így a tejes ételek kizárva. minden.
egyébként ezért is kezdtük el a hozzátáplálást ilyen korán, mert rengeteg problémánk volt a tápszerrel. nem akartam ilyen gyors ütemet, de gyerekem imád enni és "mindent" (alma, körte, banán, barack - őszi és sárga, mangó, narancs, szőlő, szilva, sütőtök, répák, spenót, cékla, husik, hal, máj és sorolhatnám!
nagyon nagy szerencsém van vele!!!!! :)
7óra tápszer 180ml
10 gyümi+sinlac
13 főzelék, husival
16.30. körül gyümi+ babakeksz
19.30 körül vacsi, tápszer 240ml.
mi most így nézünk ki. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!