Hogy van sorrendben a hozzátáplálás? Mindenhol mást olvasok, és mást mondanak. Bele lehet őrülni!
Gondolom gyümölccsel indul (alma, barack). Na de meddig? És milyen gyümölcsökkel folytatódik? Mikor jönnek be a főzelékek? Mikor lehet keverni a gyümölcsöket egymással, illetve a zöldségekkel?
Totálisan összezavarodtam! Segítenétek?
Védőnöm szerint: 10 nap alatt 2dl-et be kell vágni a babámnak. Először alma, barack, banán, narancs, meggy.
A főzelék nem tudom mikor jön ehhez képest.
Hát nem akarlak "elszomorítani", de lényegében Neked kell eldöntened, hogyan csinálod, ugyanúgy, mint hogy mit főzöl hévégére, paprikás krumplit vagy pörköltet, mert mindkettő jó.
Azt kell megnézni, hogy mely alapanyagok kb. mikortól adhatók, azzal érdemes vigyázni, a többi meg puszta kísérletezés, a babád úgyis jelzi, hogy ízlik-e, illetve kér-e még stb.
5 hónapos koráig gyümölcsöt, zöldséget.
Aztán 5 hónapos korától jöhetnek a főzelékek, sőt akár husival is.
Elsőnek kóstoltasd vele a gyümölcsöt, majd ha már megeszik legalább 2 fajtát, akkor keverheted is.
Aztán egy kis törtkrumpli, répa....ezeket keverheted is.
Első vagyok
Fél évesen kezdtem hozzátáplálni a gyerekeimet gyümölccsel.
Kínálgattam egyszerre mindig egy új dologgal és kis mennyiséggel, és naponta egyszer, valamikor délelőtt. Később ebéd időben is, és így tovább, míg már minden étkezésre kaptak valamit, emellett maradt a szopi elég sokáig (kb. 20 hónapig)
A főzelék az tulajdonképpen főtt turmixolt zöldség, később hús is, esetleg olaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!