8 hónapos babám nem eszik mást csak anyatejet!?
Szia!
Ne aggódj, majd eszik. Az én lányom sem fogadott el semmit 2 éves koráig, aztán csak zöldségfélét evett, és végül rákapott a húsra is. Viszont mai napig nem nagyon eszik tejterméket gondolok itt elsősorban a tejre, de ez is javuló tendenciát mutat. Ha jól fejlődik, akkor én hagynám a cicit neki.
Próbáld meg, hogy hagyd meg a szoptatást és ne kanállal add a kóstolnivalót, hanem darabosan. Párolt zöldságeket, puha húskockát...(BLW= baby led weaning "módszerrel"). Így neki izgalmasabb, felfedezéssel együtt járó tapasztalatszerzés, nem párosul a szilárd evés a "kanalas terror" ral:).
Az én kislányommal hasonlóan jártunk, fél üvegnyi kaját megevett, aztán jött a háromnapos láz, ugyanígy elutasította a kanalat. Szerintem simán lehet, hogy a kis fejükben a roszzullét összekapcsolódik a kanalas etetéssel, ezért utasítják el.
Nekünk a BLW lett a megoldás, gyönyörűen elkezdett eszegetni, minden újdonság érdekelte, aztán szépen lassan visszatért a kanalazás is a fűzelékek, levesek miatt, másfél éves kora óta egyedül eszik kanállal. EZt persze nem dicsekvésként írtam, hanem azért, hogy tudd, nincs veszve semmi, nem jelent hátrányt ha nem kanállal, hanem kézzel veszi magához az első szilárd adagokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!