Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hozzátáplálás 3 hónapos...

Hozzátáplálás 3 hónapos babánál? Lehet-e? Ti mivel kezdtétek?

Figyelt kérdés
3hónapos babámat 1hónapja tápszeresen vagyok kénytelen etetni:(sajnos össze -vissza eszik ,hiába erőltetném a 3óránkénti evést egyszerűen elkezd enni és hol megeszi az előírtat hol csak bele kostól!ezért kérném a tapasztalt anyukákat ha van esetleg valami jó tanácsuk osszák meg velem...köszönöm :)

2012. júl. 27. 21:16
1 2
 1/14 Sókristály ***** válasza:
100%
Semmi esetre se a hozzátáplálásban keresd a megoldást, inkább rontani fogsz a helyzeten, mint javítani. A tápszer a második legjobb élelem a baba számára, minden más rosszabb még ilyenkor. Inkább próbálj ki másik tápszert, és kérd ki a gyerekorvos tanácsát is.
2012. júl. 27. 21:25
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Én 3,5 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, de nekem orvosi előírás volt. Ettől függetlenül nem ajánlom, hogy elkezd. Várj vele még 1-2 hónapot.

Attól, hogy bevezeted neki pl. az almát, nem biztos, hogy a tápszert ugyanúgy megfogja enni vagy nem.

Olyan gyorsan meg nem tudod "tömni", hogy normálisan táplálkozzon!

Próbálj a gyermeked igényeire hagyatkozni, hogy ő mikor kér enni.

Az én lányom ilyenkor már rég 5× evett egy nap és aludt egész éjszaka.

Sosem volt pont 3 órás szünetek az étkezései között.

2012. júl. 27. 21:25
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Arra nem gondoltál,hogy tápszert válts?Mert lehet ott van a probléma.Én sem hiszem,hogy 3 hónaposan jó ötlet volna,csak ezért,elkezdeni a hozzátáplálást.Megjegyzem én sem vártam ki a 6 hónapot a kisfiamnál,tehát nem annak a megszállott "szoptatni KELL 6 hónapig" csoport táborát erősítem.:)

Érdemes azért a 4,5-5 hónapot kivárni.Addig még rengeteget erősödik és fejlődik a pocakjuk és ilyen kicsi korban még az anyatej/tápszer a legfelelőb bés legkielégítőbb táplálék.

Egyébként almával szokás kezdeni,utána barack,stb.

2012. júl. 27. 21:28
 4/14 A kérdező kommentje:
Sajnos már a tápszerváltást próbáltuk de ennek ellenére sincsen semmi rendszer az étkezéseknél:(Beba HA val kezdtük most a Doktornő tanácsára próbáljuk a Beba pro tápit(mondván ,hogy az elvileg édesebb)de sajnos ugyan az a reakció:(bár mindezek ellenére 6360g.nem mondanám h alultáplált :)...ezért is gondoltam h valami más kell neki,bár én is szerettem volna még ezzel várni...
2012. júl. 27. 21:35
 5/14 anonim ***** válasza:
Off. És, ha össze vissza kap tápszert? Mert, ha jól értem megeszi, de nem pont 3 óránként. Miért lennél kénytelen hozzátáplálni? Ilyenkor még nincsenek megérve az egyéb táplálékra, de ha mindenképpen akarod akkor úgy el elkezdeni mint egyéb esetben.
2012. júl. 27. 21:46
 6/14 anonim ***** válasza:

hamarosan próbálhatod a Milumil HA rizspépet vaníliás ízben, Rossmannban veszem, a tápszerhez keverve egy-két kanállal finom aromát ad

talán többet fog enni a babád így

kitartást

2012. júl. 27. 21:48
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az a baj,hogy ERŐLTETED!Ha a súlya megfelelő,nem esik drasztikusan,akkor lehet hagynod kellene (ha már túl vagytok a tápszerváltáson is,bár azért még lehet lenne opció).Ne várd el egy ennyi idős babától,hogy legyen "rendszer" az étkezésében.Nem mindegyik baba viselkedik úgy,ahogy a nagy könyvben meg van írva (nálunk ez bebizonyosodott:) ).Ha látod rajta,hogy vidám,kiegyensúlyozott baba,akkor ne erőltesd!Majd ő ki fogja alakítani a saját kis rendszerét.Az én kisfiam is ennyi idősen volt,hogy 1,5-2 óránként üvöltött a ciciért és volt,hogy 5 órát simán kibírt szopi nélkül.Hidd el,ha éhes,úgy is jelezni fogja és annyit fog enni,amennyit ő kíván. :)
2012. júl. 27. 21:48
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat sok jó hasznos tippet kaptam:)...Csak kissé megrémített h mindenki a környezetembe azt mondja ,h nincs ennek a gyereknek az étkezésébe semmi rendszer(ami persze nem a legjobb az emésztésének)..és csak a legjobbat akarom a baba számára...bár napi kétszer tele a pelus csak félek h az emésztésének tényleg nem teszek jót azzal ,h két etetés között is néha bele bele eszik(ha nem adok neki akkor üvőlt keservesen) mert nem eszik egyszerre annyit ami "normálisnak"számít...kissé kétségbe estem :(bár tényleg szeretném ha lenne benne egy kis rendszeresség
2012. júl. 27. 22:00
 9/14 A kérdező kommentje:
néha teát is kap(édeskömény) vagy babavizet ,hogy egy kicsit ki húzzuk az evésidőt..
2012. júl. 27. 22:02
 10/14 anonim ***** válasza:

Szerintem teljesen jól csinálod,ügyes anyuka vagy!És csak egy tipp:hagyd figyelmen kívül amit a többi okos ismerős mondd (sajnos nekem is volt benne részem és mivel 1. babám,azt hittem én csinálok mindent rosszul)!!Minden baba más, és ne hasonlítgassák egymáshoz őket.A te gyermeked ilyen és te ismered őt a legjobban! :) És nem ártol az emésztésének azzal,hogy akkor adsz enni neki,amikor Ő éhes, és nem amikor "kellene" ennie.

A tea egyébként jó,mert tápszer mellé kell is egyébként!

Minden jót Nektek!

2012. júl. 27. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!