Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon bukós babák anyukái!...

Nagyon bukós babák anyukái! Nálatok a hozzátáplálás javított a dolgon? Mikor kezdtétek?

Figyelt kérdés
Kisfiam 5 hónapos lesz, anyatejes, nagyon sokat bukik. Gyógyszert, sűrítőt nem szeretnék neki adni, mert a súlygyarapodása megfelelő. Ötletek? Esetleg tejpépet adjak neki?
2012. máj. 8. 13:14
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

igen, elég sokat bukott és a 3.hónaptól minden nap akkorát fosott, hogy én is tuti olyan lettem, ha az öleben volt!De ezt úgy kell elképzelni, hogy pl húgom fogta az ölében, volt kisfiamon 2 réteg body plusz nadrág és minden tiszta kaki lett, de még a húgom farmerja is úgy átázott,hogy a bugyija is olyan lett.Nem is mertem vele elindulni míg nem kakilt, azt hittem csak átmeneti.De semmi gond nem volt amúgy, szépen gyarapodott.

mikor 4 hónapos lett totál kivoltam már ettől és elkezdtem neki gyümölcsöt adni.Varászütésre rendbe jött minden!A széklete egybeállt, bukni se bukott annyit,szóval nekünk nagyon bejött, hogy elkezdetem hozzátáplálni.Most sem csinálnám másképp.

2012. máj. 8. 13:22
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Tápszeres, nagyon bukós volt a babám! De rendesen hízott, nőtt, nem volt gond! 4 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, és igen, az segített! Azóta nem bukott! Csak nagyon ritkán! Pedig én bukósoknak való tápszert adtam neki, és attól is ugyanúgy bukott!
2012. máj. 8. 13:25
 3/17 anonim ***** válasza:
51%

Első lányom volt extrém bukós.

Én kivártam a hat hónapot. Ő is jól fejlődött, kivizsgáltattuk, reflux nem volt. Nekem azt mondták, vannak ilyen babák, és elhittem. Amúgy a "szilárd" bevezetése sem hozott változást, hiszen kezdetben csak pürét kap, ami ugyanolyan állagú majdnem, mint az anyatej, szóval már csak ezért sem érdemes.

Kicsit javult a helyzet 8 hónapos kora körül, amikor kekszet/kenyeret, tehát "majszolható szilárdat" kezdett enni, meg amikor egyedül megtanult felülni, de egy éves koráig még simán bukott, azt hiszem, 14 hónaposan bukott utoljára. Ma egészséges 4,5 éves kislány.

Szerintem ha van elég tejed, ne kezdd el.

Az egyetlen negatívumot én abban láttam, hogy 3-4 váltás ruhát és tömérdek textilpelust fogyasztottunk, de hát ez nem olyan nagy tragédia.

2012. máj. 8. 13:26
 4/17 A kérdező kommentje:
Ma már a 3. garnitúra ruha van rajta...:( Ráadásul állandóan hányásszagú ő is, én is. Úgy látszik nálunk a jó kis babaillat kimarad.
2012. máj. 8. 13:37
 5/17 anonim ***** válasza:
68%
De még nem táplálod hozzá? Nekünk védőnő, és doki is mondta, hogy 4 hósan kezdjem el a hozzátáplálást, pont a sok bukás miatt!
2012. máj. 8. 13:40
 6/17 anonim ***** válasza:
76%

Mi bűzös borznak is hívtuk szegénykét. :o)

Mindig "túró szaga" volt. Kisebb balesetnél én nem cseréltem ruhát. Főleg nem, amikor álmában hányt egyet, mondjuk 2,5 órával szopi után. Meg hát a nyakából ruhacsere esetén is nehéz volt kitörölgetni, fürdetni meg csak egyszer fürdettük este. Utána "szagolgattuk" mi is. Tudom ez milyen, de hidd el nem garancia, hogy ha hozzá táplálod, elmúlik, nálunk sem múlt, és gyorsan elszállnak ezek a hónapok, meglátod.

A második gyerekem szagolhattam kedvemre, ő alig bukott.

Egyébként nálunk is volt sok sztori, én is mindig csak lestem, hogy más anyukák milyen "bátran" kézbe veszik textil pelus nélkül a pici babájukat. AMikor valakinek odaadtam az én babámat, mondtam, hogy mindenképpen tegyen pelust, hogy védje magát, a "bátrak" meg mondták, hogy "ugyan, minek az", sorra lehányt mindenkit válogatás nélkül, én meg csak mosolyogtam, hogy "én szóltam". :o)

Amúgy már a második babánk majdnem megszületett, és még mindig találtam széklábak alján tejnyomokat, szóval nálunk az egész lakást beterítette. :O)

harmadik

2012. máj. 8. 13:44
 7/17 A kérdező kommentje:

Bűzös borz, ez jó!:)

Nekem nem javasolták emiatt a hozzátáplálást 4 hónaposan. Mivel gyarapszik, sem a doki, sem a védőnő nem foglalkoztak a dologgal túl sokat. De most már 5 hónapos, asszem elkezdem a gyümölcsöket.

2012. máj. 8. 13:51
 8/17 alaszka ***** válasza:
Enyém is rettenet mód bukós volt, segített a hozzátápi, de azon belül is mikor már a főzelékeket ette, mert míg csak reszelt almát kapott, az ugyanúgy kijött a tejcsivel együtt...Meg az fog segíteni a dolgon, mikor már üldögél, mert akkor ugye már nem folyik vissza a nyelőcsőbe a cucc, mint fekve. Én 5 hónaposan kezdtem az almát, de mivel az is kijött, egy ideig megfőztem neki picit az almát, és leturmixoltam, így nem jött vissza és jobban is szerette. Kb. 7 hónapos volt, mikor elmúlt neki. Most 10 hónapos, de ha túleszi magát, néha néha még most is jön vissza kajcsi, de ez már ritka tényleg ahhoz a napi 6-8 bukáshoz képest.
2012. máj. 8. 16:27
 9/17 anonim ***** válasza:

3,5hónaposan kóstoltattam a lányomat először,addig anyatejes volt. Rengeteget bukott,bár a súlya nem csökkent,de nem is nőtt.

Az orvosunk javasolta hogy az anyatej mellé kapjon Humana baby-fittet,és próbáljuk meg a hozzátáplálást is.

2012. máj. 8. 16:34
 10/17 anonim ***** válasza:
Az én babám tápszeres volt, és rengeteget bukott. Napi többszöri átöltözés neki is, nekem is. Tudom, miről van szó. 4 hónaposan elkezdtünk hozzátáplálni, akkor valamelyest javultak a dolgok, de nem feltűnően. Voltunk dokinál, nem refluxos, azt mondták, vannak ilyen bukós babák. A súlya mindig gyarapodott, szóval nem volt ok aggodalomra. Most már 14 hónapos, van hogy hetekig semmi bukás, aztán pár napig megint. Változó mi jön vissza, néha a kakaó, néha főzelék, mikor mi. De úgy néz ki, lassan kinövi, szóval fel a fejjel, türelem, majd elmúlik :)
2012. máj. 8. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!