Segitene, aki 3-4 honaposan elkezdte a hozzataplalast?

"7-es válaszoló, mi ez a hülyeség,hogy azért tolja ki,mert még nem érett meg rá a gyomra? Semmi köze hozzá,azért tolja ki,mert még a szopóreflexe működik,egész idáig csak szopizott,nyilván meg kell szoknia,tanulnia kanállal enni. "
Ez nem a szopóreflextől van, hanem amiatt, amit az előbb is írtam: a baba nem érett meg a dologra, és ezt a szervezete tudja, emiatt kitolja az ételt, amire a gyomra a nincs felkészülve. Ilyenkor pihentetni kell a dolgot egy ideig, és néhány nap után újrapróbálkozni. Aztán ha megint kitolja, akkor újra pihentetni. A baba tudja, hogy mikor kell neki más az anyatejen/tápszeren kívül. És a 3-4 hónapos még nagyon pici, és baromi ritka, hogy ennyi idősen már kevés legyen neki az anyatej/tápszer.

7. vagyok megint. Közben véletlenól találtam egy cikket, ahol leírják a hozzátáplálásra való érettség jeleit, és külön kiemelik a a nyelvvel kilökést:
"Bár, két egyforma igényű baba nincs, néhány meghatározó jel utalhat arra, hogy a pici elérte azt a fejlődési szintet, amikortól megkezdődhet a hozzátáplálás:
- a baba segítség nélkül jól ül
- "elvesztette" azt a reflexét, hogy a szilárd ételt a nyelvével automatikusan kilöki a szájából
- a baba tud és akar rágni
- a csecsemő szemmel láthatóan szeretne részt venni az étkezéseken
- mutató- és hüvelykujjával képes felcsippenteni ételt, vagy más tárgyakat. (Ha a baba használja ujjait, és a tenyeréhez dörzsöli az ételt (tenyérfogás), az nem helyettesíti a felcsippentés fejlődési fokát.)"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!