Kezdte valaki a hozzátáplálást 3 hónaposan? Vegyes étrendű-tápos és anyatejes a baba.
Én 4,5 hónaposan kezdtem, de csak reszelt alma volt és tejpép. Aztán 5-6 hónapos kora között el kellett kezdenem orvos tanácsára, mert a fiam nem volt hajlandó semmilyen formában elfogadni a tápszert és kevés volt neki az anyatej. 10 hónapos lesz, még mindig szopik 1-2-szer.
Engem és a tesómat anyum 3 hónaposan kezdett hozzátáplálni, semmi bajunk:)
A fiamat 3,5 hónaposan, a lányomat 3 hónaposan kezdtem hozzátáplálni (sajna a kezdeti rengeteg tejem nagyon gyorsan elfogyott, így tápi és anyatej mellett megbeszéltük a vn-vel, hogy jöhet a hozzátápi).
Először almapürét kaptak, minden nap egy kanállal többet 1-2 hétig. (a lányom nem igazán tudott mit kezdeni a kanállal, a pürét meg kinyomta a nyelvével, szóval vele almalével próbálkoztam a legelején)
aztán később az almába tehettem banánt, majd barackot...
1 hónappal később (tehát 4 hónaposan) kezdtük a zöldséget. A fiam ki nem állhatta a krumplit, pedig az a babafőzelék alapja. A lányomnál már okos voltam, nem krumplival kell kezdeni, hanem répával és sütőtökkel (mert édes), ezt kevertem almával. Ha már ezt ette, ebbe lehetett tenni a krumplit, majd áttérni a bébi főzelékre (zöldség + krumpli fele fele arányban, kis tápi porral, hogy krémesebb legyen, kicsi margarinnal)
Újabb hónap múlva (5 hónaposan) kezdtem a husit, heti 2x egy kis darab beleturmixolva a főzelékbe.
Így az 5 étkezés ez volt: 3x tápi, 1x gyümi, 1x főzi. Egészen 8-9 hónapos korig, utána 2x tápi, 2x főzi, 1x gyümi.
Nekem ezt mondta a vn, és így is csináltam. Rettentő jó evő lett mindkét gyerekem, és makk egészségesek (egy-két takonyt leszámítva)...
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!