Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mit adtál először A FELSOROLTA...

Mit adtál először A FELSOROLTAK KÖZÜL?

Figyelt kérdés

tegnap 13:38
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Félreértitek, pont fordítva van, mint gondoljátok. Az enyém egy haspók. A vasszöget is megenné, ha hagynám. De mivel még csak most lesz 6 hónapos és hasfájós volt "kicsinek", örülök, hogy végre vége. Nem szeretném újra találgatni, hogy most épp a hasa fáj vagy a foga, ezért eleinte inkább olyat adnék, ami legkevésbé terheli meg a gyomrát. A másik, hogy mivel nincs gond az étvágyával, szeretném, ha így maradna, mert nem vagyok az a típus, aki 5félét főz, hátha az egyiket megeszi.

Eleinte mindig keverten kapott újat, mert elég bizalmatlan, szóval az se baj, ha az üvegesben úgy van(annyi, hogy pl.gesztenyét csak húsosban lattam, azt meg még bem eszik), de olyat akarok eleinte, hogy ami bejön neki abból tudjak adni magában is. A fagyasztott jó alternatíva, azokra is gondoltam, de abból főleg bogyósok vannak és azt nem raknám nagyon előre, ha nem muszáj, mert én pl.eper allergiás voltam. Tudom, az allergéneket be kell vezetni 1 éves korig, be is fogom, csak nem azzal nyitunk, meg addig úgyis lesz friss is.

Szóval épp nem parázom túl, hanem, ha már a kaja jól működik nála (nem kell irigykedni, nálunk az alvás katasztrófa 🤪), nem akarom azt is elrontani.

tegnap 17:36
 12/19 anonim válasza:
100%
körtét 6 hónaposan kikapta a kezünkből (meg volt hámozva) és bevezette magának ;)
tegnap 19:16
 13/19 anonim ***** válasza:
27%

Tulparazod. Nem a te gyereked az elso, akit telen taplaltak hozza; adtam amit talaltam es gondoltam, aztan tulelte mindenki.

Az meg hogy mennyire eszik jol, mit szeret es mit nem, mennyire valogat majd…nem kivansag kerdese, bocsi.

Ki kell hasznalni, amig jol eszik, mindenfele izzel meg kell ismertetni, jo peldat kell mutatni, vele enni, stb, aztan ennyi. Tobbet ezert nem tudsz tenni.

Amugy ha ennyire eretlen meg az emesztorendszere, akkor siman varhatnal meg 1 honapot is a kajaval. Annak aztan valoban nem sok ertelme van, hogy faj a hasa. Vagy lehet nem a hasa faj, csak te felsz tole, hogy fog. Annak sincs ertelme :D Lehet megnyugszol egy picit 1 honap mulva es ujult erovel kezdheted.

tegnap 19:17
 14/19 anonim ***** válasza:
71%
Az almának elég semleges íze van, szóval hiába nagyrészt alma és kisebb részben mangó a bébiétel, a mangó íz fog dominálni.
tegnap 20:35
 15/19 A kérdező kommentje:

#13! Szerintem inkább te parázod túl. Az, hogy választhatok 3 opció közül és megkérdezem, másoknak, akik már túlvannak rajta, melyik vált be, semmi túlparázás nincs.

Nem most fáj a hasa, hanem amikor csak anyatejes volt🙄 Rendszeresen túlette magát. Tudom, nem lehet túlenni, de ezen lépjünk túl. Amikor 3x annyit eszik, mint a korosztálya és az orrán is jön vissza, ami meg bekerült azonnal jön ki emésztetlenül, az túlevés.

Ha meg te azt hiszed, hogy annak, hogy a jól megszokott, imádott, tök édes anyatej után mivel és hogyan találkozik a baba, semmi köze az ízlés és egyáltalán az evéshez való hozzáállás alakulásához, óriási tévedésben vagy.

Nem kell megnyugodnom, mert nem vagyok ideges. A hozzátáplálás a védőnő és a gyermekorvos tanácsára kezdtük el. Nem kell aggódnod, mindketten érettek vagyunk rá 😉 Eszem ágában sincs abbahagyni. Mióta elkezdtük jobb a közérzete, normálisabb a kakija, megfelelően hízik, mindent szívesen eszik. A cél az, hogy így is maradjon.

Egyébként köszönöm a válaszokat, véletlenül találtam sima üveges körtét, holnap azt próbáljuk.

tegnap 22:28
 16/19 anonim ***** válasza:
Mangó, körte, gesztenye volt nálunk. Nyáron kezdtük, szuper édes mangó volt a boltban, így azt kapott előbb. Ahogy jött a szezonja, jött a többi is.
ma 07:59
 17/19 anonim válasza:

Felsoroltak közül: körte

Refluxos és keveset evő babámnál a körte és a sütőtök a jolly joker.

Sütőtök frissen is kapható, megsütöd és eheti.

Nálunk reflux miatt almát nem is eszik, zöldség vonalat falja...sütőtök, édesburgonya, burgonya, répa.

ma 10:04
 18/19 anonim válasza:

Dm bio van sima körte, sütőtök is.

Kombóban körte-szilva.

Hipp banán-őszibarack.

ma 10:06
 19/19 A kérdező kommentje:
#17! Evett már sütőtököt. Tudom, bonyolult vagyok, de abból pont üvegest, mert amikor akartam, nem volt darabolt, én meg a szagától is rosszul vagyok, így 2 kanálért nem akartam venni egy egész tököt. Megette, de nem vagyok benne biztos, hogy magában is megenné, annyira azért nem volt oda érte, de persze ki fogom próbálni. Az édesburgonyát is megette, de ugyanez a kategória. Annyira nincs oda érte mint mondjuk egy alma-banánért.
ma 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!