Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Korai mèg almàval kóstoltatni?

Korai mèg almàval kóstoltatni?

Figyelt kérdés
kisfiam,elèggè èrdeklődve figyel ha eszünk,múltkor sírt mikor ettem egy szendvicset mellette,akkor is úgy figyelt,hogy ettem. (Nem biztos,hogy a szendvics miatt sírt,ezt csak gondolom :D ). Vèdőnővel beszèltem januàr elejèn lesz öt hónapos azt mondta azt vàrjam meg. De ,olyan szívesen lereszelnèk neki egy kis almàt. Tudom ,hogy nem vagyunk elkèsve semmivel.
tegnapelőtt 16:29
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
73%

Igen, tudom, régen meg lisztlevest kaptak, de ma már nem itt tartunk. Ez nem vélemény, hanem a tudomány jelenlegi állása.

Az,hogy mikor mi kicsik voltunk mi volt, az prímán látszik a sok krónikus panasszal élő kortársunknál is.

Régen mosógép sem volt,de nem volt jobb.

tegnapelőtt 17:28
 12/30 anonim ***** válasza:
64%
Érdekes, nekem mar 10 éve se 4 hónapot mondtak tápszeressel...
tegnapelőtt 17:50
 13/30 anonim ***** válasza:
70%

20 éve már az a WHO ajánlása, hogy tápszeres csecsemőnél is érdemes kivàrni a 6 hónapos kort

Csak azért, mert kinézi a szádból, még nem érett rá az emésztőrendszere. Másfél hónappal később ugyanúgy fog örülni a finom gyümölcsnek, de akkor már kész lehet rá.

tegnapelőtt 17:51
 14/30 anonim ***** válasza:

7!

Melyik város?

tegnapelőtt 17:51
 15/30 anonim ***** válasza:
84%
2009-ben szültem először, akkor is 6 hónap volt az ajánlás tápszereseknek is...
tegnapelőtt 17:54
 16/30 A kérdező kommentje:
Akkor ahogy làtom kb mindenhol màs, elhiszem,hogy 6hónaposkor az ajànlás meg az ideàlis,de nekem konkrétan a vèdőnő mondta az öt hónapot. Anno a nagyfiam nyàron lett 4,5 hónapos és tisztán emlékszem, mikor a védőnő szólt,hogy kezdhetem almával kóstoltatni. Bár igaz,az màsik vároa volt,másik vèdőnő,de úgy tűnik akkor ezt is vedőnője válogatja mit ajánl a tápszeres baba hozzátàplálásàról.
tegnapelőtt 18:11
 17/30 anonim ***** válasza:
72%
Én a WHO szakembereinek jobban hinnék, mint a védőnőnek.
tegnapelőtt 18:19
 18/30 anonim ***** válasza:
76%
A védőnők képzését úgy látszik nem a WHO ajánlásaira, hanem a helyi szokásokea alapozzák. Természetesen adhatsz a gyerekednek almát már most, de ha utólag baja lesz az emésztőrendszerének, azt megszenvedi. Az én korán hozzátáplált generációm nem túl egészséges. Ha javítani lehet valakinek az életminőségén avval, hogy pár héttel később eszik, akkor szerintem érdemes kivárni.
tegnapelőtt 18:21
 19/30 anonim ***** válasza:
55%

Ebben sosem lesz egyetértés. Mindig lesz az az oldal aki "régen így volt jó most mért ne lenne" és az az az oldal aki a fejlett tudomány mellett érvel. De hogy melyik a jobb? Úgysem fogjuk meg tudni.

Egyébként nincs kőbe vésve a 6 hónap (5-6 hónapos korban érik meg a babák emésztrőrendszere és ez tény).

Csak ezért, mert kinézte a kaját sosem kezdtem volna el 5 hónapos kor előtt a hozzátáplálást. Persze, hogy kinézi, hiszen nekik még minden felfedezés, ha épp papír van a kezembe akkor az kell neki, ha kávét iszok azt nézi ki.

Bármit csinálunk azt akarják majd ők is csinálni.

Nyilván nem sok mindenki fog ezzel egyet érteni de szerintem a "kinézte a kaját" csak bele magyarázás egy viselkedési sajátosság van jelentéssel felruházva.

tegnapelőtt 18:25
 20/30 anonim ***** válasza:
46%
Linkeld már ezt a tényt,hogy 5 hónaposan érik meg az emésztőrendszer! Ha akkora tény, csak van pár kutatás róla.
tegnapelőtt 18:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!