Milyen okok állhatnak a háttérben,hogy keveset eszik a kisfiam,keveset is hízik?
11 hónapos a kisfiam,és kevesebbet eszik,mint kellene.Gyerekorvosunk gyerek gasztroenterologiara küldött,február közepére kaptunk időpontot.Keveset is hízik,volt hónap,amikor semmit sem.Hozzá kell tenni,hogy tesóitól elkapja ha betegek.És rengeteget mozog egész nap.Ha elég neki a kaja onnan tudom,hogy öklendezik egyet.Többször előfordult hogy kihányta.
Hasi ultragangja volt már neki 4 hónaposan ,rendben volt minden
Mire utalhat?Lehet a gyomrával valami,vagy ételintolerancia esetleg?
Hasmenése nincs,széklete napi átlag 3x.
Dr nö eddig csak legyintett és azt mondogatta,adjak tápláló ételt neki,ha keveset is eszik.
Naponta 2x húsos kaja,amit én csinálok,sinlac,tejpép,banán...
Teljesen el vagyok keseredve,hogy ilyen sokára kaptunk odőpontot.
Volt valakinek hasonló?
Konkrétumok nélkül erre semmit nem lehet írni.
A keveset nem egzakt mennyiség. Egy ekkora gyereknek a saját öklének megfelelő adag már elegendő. Ezt a legtöbb régi orvos nem így látja és ha nem gurul a gyerek, már óbégat.
11 hónaposan egyébként is még elég lenne kóstolgatnia a 80-90 % tápszer/anyatej mellett.
Lányom is így volt.
Ugye fél évesen kellene duplázni, 1 évesen triplázni a születési súlyt.
Ő 11hónaposan duplázott, 2évesen triplázott.
A védőnő már fenyegetett a gyámüggyel, mert direkt éheztetem 😂
Holott evett ő, csak keveset. Ki lett vizsgáltatva, sehol semmit nem találtak.
Most 3 éves. Fél év alatt bepótolt mindent. Mostmár kis duci :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!