Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mikor kapott először a gyerkőc?

Mikor kapott először a gyerkőc?

Figyelt kérdés
mogyorót egészben, málnát, csokit, gumicukrot, chipset, mézet hőkezelt formába, tehéntejet. Illetve a tojást külön kapták fehérje sárgája vagy ment egybe rögtön?
dec. 1. 14:40
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
77%

mogyorót egészben: na erre totál nem emlékszem. 1.5-2 éves koruk körül. Féltem egybe lenyelik, amiatt.

málnát: a nagyobbi áprilisi, így ő következő nyáron. A kicsi 7-8hónapisan. Akkor volt szezonja.

csokit: a nagy 8hósan télapókor, a kicsinél nem emlékszem.

gumicukrot, chipset: kb 1.5-2 évesen, de nem vennék rá mérget.

mézet hőkezelt formába:nagy 8 hónaposan karácsonykor mézeskalács formában. Kicsi passz.

tehéntejet: 7-8hónapossn

tojást egyben, 6-7hónaposan.

dec. 1. 19:56
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Most egy éves.

Málnát egeszben: 11 hónaposan

Tojást: 8 hónapos kora körül, fehérjét is.

Tehéntejet: még csak főve kapott spenót és zöldborsó főzelékben 11 hónaposan.

A többit még nem kapta.

A több

dec. 1. 22:02
 13/13 anonim ***** válasza:

3 éves a lányom.

Málnát kapott bőven egy éves kora előtt, kb a hozzátáplálás elején, mert épp szezonja volt. Tojást egészben kapott, szintén az elsők közt, babacsinta formájában.

Mogyorót egészben kb fél éve, de kiköpte, viszont mogyoróvajat egy éves kora előtt kapott, aprítva sütiben, zabkásában szintén.

Mézet 13 hónaposan, mézeskalácsként kapott.

Tehéntejet az ételeiben szintén az elejétől kap, inni egy éves kora után.

Csokit a bölcsiben kapott először másfél évesen, gumicukrot még nem evett, csak megnyalta, majd közölte, hogy nem jó.

Chipset másfél éves kora körül csent el vendégségben.

Amíg nem került közösségbe, odafigyeltem, hogy lehetőleg ne egyen cukrosat (családi bulin nyilván kapott egy-egy kóstolót, de itthon törekedtem a cukor kerülésére), a sütiket almával, banánnal, datolyával édesítettem, aztán a bölcsiben az első héten szülinapot ünnepeltek, ahol volt minden, amit addig nem kapott, és mindennapos volt a cukros tea, kakaó, tejeskávé, reggelire gyakran kaptak gabonapelyhet, ivólevet. Utána már itthon is kevésbé figyeltem erre, de nem vettünk neki felesleges cukros dolgokat.

dec. 2. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!