Mikor kapott először a gyerkőc?
Én egy gyermektelen koros nő vagyok, azt tudom leírni, ahogy régen volt velem, az én gyerekkoromban.
Mogyorót egészen sokára kaptam egészben, 4 éves korom körül. Mogyorókrém sem volt, de mogyorós sütit már ettem háromévesen is.
Málnát már kétévesen is.
Csokit egyévesen is.
Gumicukrot is háromévesen kaptam először a mikuláscsomagban.
Chipset csak nyolcévesen kaptam, attól meg akartak óvni. Nem is olyan chipsek voltak, mint manapság.
Mézet kétéves koromtól minden uzsonnára (mézes-vajas kenyér)
Tehéntejet nulla perces koromtól, és semmi bajom sem lett.
Tojást egyben, nem különszedve, már másfél évesen is
2, válaszod hasznossága 0.
Nem azért, mert gyerektelen vagy, ha 20+ éves gyereked lenne, ugyanúgy haszontalan lenne, ugyanis semmi se úgy van, mint a gyerekkorodban, főleg a hozzátáplálas kapcsán.
19 hónapos a gyerek. A felsoroltak közül amit még nem evett, az mogyoró egyben és gumicukrot.
Természetesen nincs napi szinten csoki és chips sem, de 1-1 alkalommal kapott már az elmúlt hónapokban.
Tejet napi szinten issza 1 éves kora óta.
Tojást kb 10 hónapos kora óta kap és rögtön egyben adtam.
Mézet 1 éves kor körül de csak sütibe, mi egyébként nem esszük és ritka, ha van itthon, csak ez az oka.
Málnát nyáron kapott.
Akkor már le sem írhatom? Vagy mit ítélt meg a gyakori népe?
Ami régen volt, az mind elvetendő sz@r?
A beleugató kommentelő elmehet a francba, ezt majd a kérdező eldönti. Úgyis úgy csinálja, ahogy jónak látja, írhatunk mi bármit, én is, de még te is.
Mogyorót, gumicukrot, chipset, mézet óvodás korában. Málnát kínáltam kb. másfél, két éves korában, de nem fogadta el, később sem ette meg. Csokit kb. másfél évesen kóstolt először, de ovis koráig nem nagyon kapott. A tojás sárgáját 10, a fehérjét 12-13 hónapos korban vezettem be. Tejet kb. 3 évesen kapott először, de rendszeresen több decit soha nem ivott, inkább csak ételekben fogyasztja.
Ez a válaszom a kérdésre, hogy az én gyerekem mikor kapta. Ez nem egyenlő azzal, hogy mikor lehet bevezetni. Sokkal korábban is lehetett volna némelyiket, de az én gyerekemet nem érdekelte/érdekli az evés.
Egész magvakat azután mertem adni, hogy voltak párban alul-felül rágófogai (kb 1,5 évesen).
Málna terem a kertünkben, amikor megérett, ette (7 vagy 8 hónapos volt).
Csokit valamikor 1,5 év körül először, egy kis csokit kapott nagyszülőktől.
Gumicukrot 2 évesen. Ajándék volt szintén.
Chipset ha jól emlékszem, még sosem evett (3 éves). Legalábbis én nem adtam neki, tudtommal más sem.
Mézet és tejet is csak ételekben evett maximum, bőven 1 éves kor után. Nem iszunk sima tejet, mert felpuffaszt, de tejtermékeket eszik (sajt, joghurt).
Egyben adtam a tojást, de semmilyen formában nem ette 3 éves koráig. Az ovis főtt tojás valamiért ízlett neki.
Tojast 7 honaposan kapott, rantottat, tehat egyben. Eper, malna,tejtermek, natur mogyorokrem stb, allergeneket kapta mar 6 honapos kortol, tejet magaban 1 evesen, de csak megnyalta, nem erdekli azota se. Mezet mezeskalacsban most kapott 1,5 evesen eloszor, lehetett volna hamarabb is, de valahogy ritkan van nalunk mezes akarmi, magaban csak teaba tesszuk, de azt meg a gyerek alapbol nem is iszik.
Egeszben meg nem kapott magvakat, gumicukrot, pillecukrot, popcront, allitolag 3 eves kor alatt nem kene. De nem tudom meg csak 1,5, eves, majd meglatjuk.
Csokit, chipset meg nem kapott, mert nem adtunk neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!