Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 10 hónapos baba nem eszik...

10 hónapos baba nem eszik darabosat?

Figyelt kérdés
Próbálom darabos ételre szoktatni a babámat, a pürékből a 8 hónaposaknak valót szívesen megeszi. Pár napja elkezdtem BLW kezdés szerint nagyobb darabban rakni a tányérjába párolt dolgokat, de csak szétdobálja mindegyiket. Pedig éhes, mert ha pürét adok neki egyből betol egy üveggel. Azt is próbáltam, hogy leülök és együtt eszem vele ugyanabból, mutatva neki, hogy mit kell vele kezdeni. De ilyen formában csak játéknak veszi. Ha az ujjammal egyenként a szájába adom, akkor elfogadja, de így meg ugye nem használja harapásra a száját. Úgy érzem elakadtam az egésszel... Kekszet meg ilyeneket el sem fogad, baba palacsintát is csak akkor ha darabokra bontom neki és a szájába teszem.
nov. 29. 11:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Mindkét lányom kereken 1 évesen kezdett darabokat enni
nov. 29. 17:02
 12/15 anonim ***** válasza:
45%

10 hónaposan már allergéneket is be kellett volna vezetni és akkor ehetné amit te.

De pl egy bolognais tésztában nincs semmi különös allergén, ha durum tésztából csinálod és ehetitek együtt. (Azért glutént remélhetőleg már kapott)

Először a kezébe adj valamit ne elé tedd. Pl natúr kukiból lehet olyan hosszút kapni, amit könnyebb megfogni. Vagy fél kiflit.

Amúgy más dolgokat a szájába vesz? Rágókát, játékokat rágja?

nov. 29. 19:15
 13/15 A kérdező kommentje:
Igen, rág rendesen. Ma BLW ajánlás szerint pároltam neki hosszába vágott répát és azt magától nagy élvezettel betömte.
nov. 29. 22:06
 14/15 anonim ***** válasza:
47%

13 honapos koraig kizarolag anyatejet fogadott el a fiam.

Megvettem az osszes letezo bebitelt, megfoztem az ossze letezo babakajat, BLW stb. ha fejre alltam is, o csak szopizni akart. Az allergeneket ugy ahogy sikerult bevezetni 1-1 morzsakkal.

Most 8 eves, a legjobb evo, MINDENT megeszik, egeszsegesen eszunk , mindenhez parolt zoldseg, nyers zoldseg, napi 5-6 fele gyumolcs, hal, mindent szeret. Eros, izmos, sosem beteg.

Engedd el, ne eroltesd, erzi rajtad. Hidd el, nem fog 6 eves iskolasan bebietelt enni ... Meg ehet 85 even at.

Arra figyelj, hogy MINDENT adj neki, kiveve mez, bevezetve ezzel az allergeneket. Foldimogyorotol kezdve minden mehet 6 honapos kortol, nezz nemzetkozi, friss naprakesz szakirodalmat. (ne a 70 es evekben keszult magyar tablazatokat, mert mar nem ott tart a tudomany ahol 50 eve, szerencsere )

tegnapelőtt 00:17
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Minden baba más, ne szekáld, hagyd a saját ütemében fejlődni. Enyém 10 hónaposan még kizárólag anyatejet volt hajlandó elfogadni, 11 hónaposan meg blw bajnok lett, 1 évesen kanállal, villával is szépen evett. Pürét nem fogadott el soha. Barátnőm gyereke 13 hónaposan még csak full sima pépet evett, a legkisebb darabkától is öklendezett. Mindketten köszönik jól vannak, jólevő óvodások. Csak tedd le elé a különböző állagú és ízű falatkákat, + adj egy kanalat a kezébe a püréhez, majd belejön. 1-2 hét alatt is óriásit tudnak változni.
tegnapelőtt 02:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!