Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 10 hónapos baba nem eszik...

10 hónapos baba nem eszik darabosat?

Figyelt kérdés
Próbálom darabos ételre szoktatni a babámat, a pürékből a 8 hónaposaknak valót szívesen megeszi. Pár napja elkezdtem BLW kezdés szerint nagyobb darabban rakni a tányérjába párolt dolgokat, de csak szétdobálja mindegyiket. Pedig éhes, mert ha pürét adok neki egyből betol egy üveggel. Azt is próbáltam, hogy leülök és együtt eszem vele ugyanabból, mutatva neki, hogy mit kell vele kezdeni. De ilyen formában csak játéknak veszi. Ha az ujjammal egyenként a szájába adom, akkor elfogadja, de így meg ugye nem használja harapásra a száját. Úgy érzem elakadtam az egésszel... Kekszet meg ilyeneket el sem fogad, baba palacsintát is csak akkor ha darabokra bontom neki és a szájába teszem.
nov. 29. 11:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
70%
10 honapos, hova rohansz ?
nov. 29. 11:58
 2/15 A kérdező kommentje:

8 és 10 hónapos kor között sajátítják el legjobban a rágás technikát a védőnőm szerint, így ő biztatott abban, hogy próbálkozzunk olyan ételekkel, amiknél aktívabban dolgoznia kell a babának.

Az én kajámat állandóan le akarja nyúlni, de az olyan, ami még nem neki való. (Sok minden nincs még bevezetve, tojás, tej, főbb allergének).

nov. 29. 12:06
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Majd eszik. Az enyém bőven nagyobb volt és csak a 4 hónapos kajákat fogadta el..
nov. 29. 12:07
 4/15 A kérdező kommentje:
Másik problémám, hogy azért örülnék a darabosnak, mert jobban el tudom neki készíteni. Sajnos csak bolti püréket fogad el, amiket én készítek (ugyanolyan összetevőből) azt nem hajlandó elfogadni, egyszerűen sosem lesz pont megfelelő az állaga. Nem mellesleg azért így elég drága is. Gyümölcsöket reszelve vagy villával összenyomkodva elfogyasztja. Ugyanez a párolt zöldségeknél már nem működik. :(
nov. 29. 12:10
 5/15 anonim ***** válasza:
26%
Azt esetleg próbáld meg hogy babakajás üvegbe teszed azt amit te csinálsz.talán elhiszi hogy abba az van amire számít
nov. 29. 12:18
 6/15 A kérdező kommentje:
Sosem üvegből adom neki, mindig a tányérkájából etem.
nov. 29. 12:21
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen a védőnök ezt mondják, de ha a nem eszi meg akkor belé nem tömheted.

Fiam majdnem egy éves volt mikor elfogadta a darabos pürét. Addig csak az olyan püré ment amiben egy szem darabka nincs. Ha volt benne öklendezett majd kihányta az egészet amit evett. Pár hányás után nem próbáltam. Szilárd étel szintén ez volt.

14 hónapos lesz pár szilárd ételt szépen megeszik (banán, baba pufi, párolt zöldség, gyümölcs, fött tészta szb), tud harapni rágni, de főként még mindig a darabos pűrét eszi meg.

Tisztában vagyok vele, hogy ezer meg egy ajánlás van. Pl 6 hónaposan kezdjük a hozzátáplálást fiam 7 hónapos volt majdnem akkor volt rá vevő. Tömtem volna meg, ha nem kérte?

Én azt nézem a fiam magához képest fejlődik-e nem azt, hogy a Gizi lánya vagy fia előbb evett-e szilárdat, mint a fiam.

Ha megérett rá fogja kérni és elfogadja hidd el. Legyél türelmes.

nov. 29. 12:25
 8/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bíztatást! :)
nov. 29. 12:27
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
7-es vagyok. Próbáld esetleg azt, hogy a boltiba teszel sajátot amit csinálsz. Kezdetben keveset majd növeled, amikor már több lesz a saját. Így vertem át a fiam az olyan zöldséggel amit nem szeretett. Kezdetben egy kanál ahhoz amit szetet, majd több, így megette azt is amit amúgy nem.
nov. 29. 12:40
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha a szájába teszed a darabot a tányérjáról, és azt rágja (nyomja szét, ha még nincs foga), az kezdetnek jó! Bele kell hogy jöjjön idővel. Az se baj, ha eleinte játszik az étellel.
nov. 29. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!