10 hónapos babának, hogy adjátok az ételeket, turmixolva vagy darabosan? Az én babám nem nagyon akarja elfogadni a darabos ételt, nem tudom, hogy mit tegyek.
Az enyém is 10 hós, mi is küzdünk a rágással. Nem akarja rágni, annyira mohó, hogy csak nyelni akarja a kaját.
A husis főzeléket még turmixolva adom neki, a gyümiket viszont aprítóval egészen kicsi darabosra aprítom. Annyira kicsire, hogy ha esetleg rágás nélkül nyeli le, akkor se fuldokoljon tőle. Néha babakekszet szoktam neki adni, azzal is próbáljuk tanulni a rágást.
Engem is mindenki csesztetett, hogy minek turmixolok. Még 1 évesen is turmixoltam, igaz még csak 1 foga volt.
A kenyeret (apró falatokban) simán megette már 14-15 hónaposan, de a főzeléket csak később fogadta el csomósabban, darabosabban, attól öklendezett, ha darabos volt.
Aztán szépen megtanulta rágni a kaját, de én még villával kicsit összenyomom pl a krumlifőzeléket. Már 2 éves lesz nyáron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!