Hogyan, mikortól kezdtétek el fokozatosan bevezetni a cukrot tartalmazó ételeket?
Nyar volt, elmentunk cukraszdaba, kapott a sutimbol. Most konkretan az volt az elso ilyen. Aztan amikor elmentunk fagyizgatni (kb hetente), akkor abbol, de persze nem evett meg egy egesz gombocot, csak a mienkbol adtunk neki, amennyit kert.
Akkor volt ilyen 15-16 honapos. Most elmult 1,5 eves, nincsen konkretan nalunk tiltva az edesseg, de nem a mindennapjaink resze. Csokit, dormit, tejszeletet es nem tudom meg miket szoktak adni a gyerekeknek, pl meg mindig nem kapott, nem tudom, nem vettunk.
De itthon szoktam sutni hagyomanyos sutiket havi egyszer-ketszer, abbol biztosan kap, illetve sos ragcsakbol, pl ropi, keksz is kapott mar.
Nincs bennem tudatossag oszinten szolva, szimplan a gyerek azt eszi, amit mi es mi meg ritkan eszunk ilyeneket :D
Megy majd bolcsibe es ott ugyis el lesz ez rontva. Ovi plane, amikor kb heti szinten jut majd egy szulinap is, az alapbol is cukros etrend melle.
A nagy egy hét híján volt 2, amikor all inclusive ellátással mentünk külföldre nyaralni. Na azon a héten mindent bepótolt. De nem kattant rá annyira, hogy a hétköznapokban hiányozzon neki. Hazamentünk és ugyanúgy evett, mint előtte. Semmi rudi, dörmi... hasonló csoda, az megmaradt ovira, ott evett először 4 évesen (akkor kezdte).
A kicsi az első szülinapjára kapott normál cukrászdai tortát, az volt a "bevezetés". Onnantól kapott hébe hóba, de nagyon nem édesszájú. Ha választhat sós (pogácsa, ropi, kuki...) és édes közül, biztos hogy a sóst választja. Ő most 5.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!